7 november 2017

50-årskris?

Det där med 50-årskris vet jag inte vad det är, men några justeringar kommer jag genomföra.

1. Hela mitt liv har jag omgett mig med människor som tycker annorlunda än jag. Jag har ansett det vara nyttigt att nötas mot varandra. Man lär sig ta in andras argument och i sällsynta fall ändrar man sig själv. Det där har visat sig vara överskattat. I framtiden ska jag unna mig att omge mig med, inte jasägare, men mer likasinnade. Det kommer ge sinnet mer ro.


2. Min vikt har gått lite upp och ner. Här kommer jag att bli mycket mer disciplinerad och tuff mot mig själv. Ja jag har redan börjat. Det är som min mor sa. ”Ska du gå ner i vikt min son måste du lära dig vara hungrig. Tro inte på dom som säger att du kan äta som vanligt och vara mätt.” Mamma har helt rätt i det. Man måste vara beredd att lida och det gör jag varje dag. För att nå dit måste man nog bli förbenad på sig själv. Det är den enda drivkraften som fungerar, enligt min erfarenhet.


3. Jag tänker öka takten i bokskrivandet. Jag har mycket kvar som vill ut ur huvudet. Kommer bli mycket mer frispråkig i skrivandet.


4. Jag ska vårda det andliga livet bättre. 


5. Kommer att bli mycket bestämdare mot den skola där min dotter går. De tycker givetvis att jag är besvärlig redan, men då har dom inte sett mycket. De diplomatiska alternativen börjar ta slut. Lär bli en och annan skrivelse till Skolinspektionen och liknande.

Inga kommentarer: