26 april 2018

Inför tredje omgången av div 5 Nordöstra

Seriespelet börjar komma in i sin rytm och jag är i alla fall glad att slippa de där matcherna mitt i veckan som jag minns att jag fick åka iväg på för några år sedan. Eller...ibland kunde det vara bra kanske, så fick man helgen fri. Nu verkar det vara fredag kväll eller lördag som gäller. Det finns alltid en risk att någon lördag är inbokad på något annat.

Andra omgången gick lite mer som jag hade tippat. 4 rätt av 6 matcher blev det och jag var ganska nära i de två andra också. Några större överraskningar kan man knappast tala om. Men att Bäckebo ännu är obesegrade hade jag nog inte trott. Som kuriosa kan sägas att lagen i nordöstra serien öser in mål. Snittet ligger över 5 mål per match och det är klart högst av alla division-5-serier i Småland.

I tredje omgången stundar ett riktigt hett derby mellan IF Stjärnan från Påskallavik och Mönsterås. Om jag har förstått rätt så ska matchen spelas på Örnehed i Påskallavik och där väntar en tung gräsmatta och en fanatisk hemmapublik. Vi fick också ett par olyckliga avstängningar i förra matchen, vilket slår hårt mot en ganska tunn trupp. Ändå tror jag Mönsterås har ganska goda chanser. Stjärnan vann visserligen mot Timmernabben, men ska enligt publiken inte ha spelat särskilt bra. Mönsterås gjorde å andra sidan en riktigt hygglig match mot Fårbo. Låt vara att Fårbo inte bjöd mycket till motstånd. Av tradition har vi svårt mot Stjärnan borta, men nu tror jag det blir en riktig kämpaseger.

Av de andra matcherna får även Kåremo-Timmernabben räknas som derby och det lär bli en tuff drabbning. Ja det finns flera matcher som är derbyn eller snudd på i denna omgång som verkligen får det att hetta till. Vi får väl se om något lag kan rubba Oskarshamn och Västervik i år eller om de rycker tidigt.

Mitt tips:

Fredag
IFK Kåremo - Timmernabbens IF 1-2
Man ska aldrig räkna bort Kåremo, men jag känner ju till en del spelare i Nabben och tycker att laget borde kunna vinna här. Om de har tränat ordentligt!!!

Fårbo FF - Fågelfors IF 1-3
Fårbo imponerade ärligt talat inte mot Mönsterås även om de kämpade bra och låt vara att deras skott utifrån kunde vara luriga. Fågelfors har haft en tuff start och verkar svajigare än på många år, men här tror jag första segern kommer.

Bäckebo GOIF - Ruda IF 2-4
Bäckebo har jag tippat i botten, men med 4 poäng på de två första omgångarna så har de i alla fall fått en bra start. Men samtidigt som laget gör många mål, släpper man också in en hel del. Man får onekligen lite hawaiikänsla. Ruda har å andra sidan vunnit sina två matcher med knapp marginal. Jag har förutspått att Ruda kommer att gneta sig till en placering på övre halvan och här kommer tredje vinsten.

IFK Västervik - Ankarsrums IS 3-0
IFK Västervik verkar ha en bred och stark trupp med ambitioner att avancera uppåt i seriesystemet. Ankarsrum lär få nöja sig med ambitionen att hålla sig kvar. Nej, här blir det ingen överraskning.

Lördag
IF Stjärnan - Mönsterås GoIF 1-2
Superhett derby i Påskallavik. Mönsterås har en mycket svår uppgift som väntar. Avstängda spelare, tung gräsmatta och fanatisk skränande hemmapublik. Men det är då vi är som starkast. Vi vinner helt enkelt. Och som jag brukar säga varje år vi möts - det blir stjärnfall på Örnehed.

IFK Oskarshamn - Edsbruk IF 3-1
Oskarshamn har också ambitioner att gå upp i fyran medan Edsbruk som nykomling får satsa på att etablera sig på den här nivån. Tror nog att Edsbruk kan överraska flera lag, men här lär man inte ha så mycket att sätta emot.


Inga kommentarer: