19 maj 2018

GIF vägde för lätt i derbyt


Över 500 personer hade tagit sig ner till IP för att se strandaderbyt mellan Mönsterås och Timmernabben. Och de fick se ett tungt och rutinerat Nabben besegra ett GIF som för dagen vägde för lätt.

Redan inledningsvis fick Timmernabben ett visst tryck med tre hörnor på raken. Även spelmässigt kopplade bortalaget ett grepp med ett kraftfullt resolut spel. Men det blev ändå Mönsterås som skapade den första riktigt vassa chansen när Milad Eliassi kom i ett friläge som Nabbens målvakt dock räddade.

Några minuter senare fick Timmernabben utdelning för sitt spelövertag och Markus Svensson kunde göra 1-0 efter allt för tafatt försvarsspel av Mönsterås där Nabbens spelare fick allt för mycket tid på sig att sätta bollen i mål.

Timmernabben fortsatte ha ett övertag och stressade Mönsterås backlinje till misstag. Det i tidigare matcher ganska så stabila backspelet såg i dag stundtals darrigt och nervöst ut. Men så plötsligt efter en dryg halvtimme så satte Milad Eliassi fart från mittplan, avancerade och fick till ett skott som seglade in i krysset. Mycket vackert mål och plötsligt var det kvitterat.

Men Timmernabben fortsatte mala på och inte långt därefter kunde Gabriel Willsund göra 2-1 efter ännu en blek defensiv insats. Nabben fortsatte vinna närkamperna och just före halvtid fick bortalaget 3-1 efter ett olyckligt självmål som var tänkt att bli en rensning. Det stora misstaget gjordes dock tidigare då vi gett bort bollen ute på kanten.

När tränarna återvände efter halvtidsvilan kom Nabbens rutinerade tränare "Pata" gående med ett leende, medan Mönsterås unga tränarduo såg betydligt mer sammanbitna ut. 

Andra halvlek blev en tämligen odramatisk tillställning. Mönsterås gjorde ett tappert försök att gå framåt, men Nabben fortsatte att vinna närkamperna och hade matchen under full kontroll.

Timmernabben vann derbyt rättvist. Det måste även en enögd mönsteråsare tillstå. Mönsterås vägde för lätt idag och slarvade för mycket. En derbyförlust svider förstås lite extra, men nu gäller det att ha tålamod. Det är bara att fortsätta att jobba på. Det kommer att bli segrar framöver och man måste ge både tränare och spelare tid att växa. Jag ser det här året som ett år då man ska växa som lag och hålla sig kvar i femman med god marginal. Sedan får man bygga vidare på det nästa år och försöka bredda truppen.

Kul med 550 i publiken. Det är nog ganska ovanligt nu för tiden i division 5.

Inga kommentarer: