10 maj 2018

Inför omgång 5 av Div 5 NÖ

Det har blivit dags för femte omgången och nu är det upp till bevis för några av lagen. Ska Fågelfors lyckas vända sin förlusttrend så kan Kåremo vara ett lämpligt tillfälle. Och ska Nabben vara med på övre halvan får man nog se till att besegra Ankarsrum. 

Mönsterås beger sig till Västervik för att ta sig an serieledarna och eftersom Västervik kanske till och med är bättre än IFK Oskarshamn så kan vi på goda grunder förmoda att det blir det årets tuffaste match. Mönsterås fick ju dessutom Idris Eliassi avstängd 6 matcher för att han råkade få handen i magen på en Fårbospelare under en närkamp i straffområdet. Något snopet när GIF precis gjort den fina värvningen. Därtill linkade  Adnan av planen under förra matchen med vad som från läktarplats såg ut som en stukad fot. Jag har tidigare varit lite orolig för vad en ganska så tunn trupp kan ställa till med, och då har vi bara börjat seriespelet än. Mönsterås har spelat riktigt hygglig fotboll så här långt, men allt bygger ju på att vi har bästa eller näst intill bästa startelvan. Vi får väl se hur man löser det här på fredag. Samtidigt är det ju ett fint skrälläge.

Förra veckan lyckades jag sätta 5 av 6 matcher, även Rudas poäng mot Oskarshamn. Vi får se om jag blir lika lyckosam denna gång.

Torsdag

IFK Kåremo - Fågelfors IF 2-2
Fågelfors har börjat med 4 raka förluster och verkar ha ett år då man ska spela in ett delvis nytt lag. Kåremo imponerade inte mot Mönsterås, men har ändå viss kapacitet. En poäng kan nog Fågelfors knipa här i alla fall, men hade jag fått gardera hade jag skrivit X2.

Timmernabbens IF - Ankarsrums IS 2-1
Nabben gjorde vad jag förstått en hyfsad match mot Västervik senast, medan Ankarsrum vaknade till liv mot Bäckebo. Det här kan nog bli en jämn tillställning, men Nabben är luriga hemma.

Fredag

Fårbo FF - Ruda IF 1-3
Ruda tog en poäng hemma mot Oskarshamn med mersmak. Mot Fårbo, som får ett tufft år, blir det tre poäng om Ruda gör sitt dagsverke.

IFK Oskarshamn - Bäckebo GOIF 3-1
Bäckebo åkte på årets första förlust mot Ankarsrum, men verkar ändå ha ett fungerande lag i år. Lite skrällvarning här faktiskt, men likväl...Oskarshamn vill inte tappa mer i toppstriden efter poängförlusten senast på Tallåsvallen i Ruda.

IFK Västervik - Mönsterås GoIF 1-1
På pappret är givetvis Västervik storfavoriter, men Mönsterås är inte alls så tokiga, med reservation för vilket lag man får ihop. Jag tippar en liten skrällpoäng.

Lördag

IF Stjärnan - Edsbruks IF 2-1
Jag har varnat lite för Edsbruks kapacitet och mot Fårbo blev det storseger senast. Stjärnan går absolut inte säkert här. Nu känns väl Edsbruk lite som ett hemmalag, men Stjärnan måste skärpa till sig om man ska vinna.


Inga kommentarer: