22 februari 2019

Fredag i tiden

Igår var jag tillbaka på banan igen och visade bilder på SPF. Det var trevligt och en vacker bukett blommor följde med hem. Att hålla föredrag har även den aspekten - att man får möta trevliga människor. När jag flyttade tillbaka till Mönsterås för 18 år sedan var det inte många jag kände. Idag är nätverket ganska stort. Därmed inte sagt att det är helt enkelt att ta sig in i Mönsterås. Det krävs ofta en arbetsseger. 

Den här dagen har jag befunnit mig i ett gammalt arkiv avskuren från omvärlden. En fascinerande uppplevelse.

Annars har det varit många sjukdomar sista tiden. Alltifrån influensor till misstänkta halsbölder. Men det ska väl bli bättre. 

Vi får vara glada att vi lever i ett samhälle med ett rättsväsende, även om det onekligen har sina brister. Men även ett bristfälligt är bättre än inget alls. Utan rättssamhälle får vi ett hämndsamhälle där människor tar lagen i egna händer. Läs medeltidens svenska historia så får ni flera goda och avskräckande exempel på hur ett sådant samhälle kan se ut. Men givetvis kan det finnas situationer där jag skulle kunna ta lagen i egna händer och det är om någon närstående skulle råka ut för något.

Trenden i tiden är att allt ska tramsas till. Till och med ett gammalt klassiskt program som Fråga Lund har blivit spektakel. Man underskattar svenska folkets behov av seriositet och förmåga att lyssna på seriösa resonemang. Ett program håller dock stilen. På Spåret. Visserligen har det alltid haft humor som en del av sitt koncept, men det har aldrig spårat ur och flamsats sönder, utan lyckas på ett skönt sätt kombinera folkbildning med underhållning.

Henrik Petersson (Tornuggla), med rötterna i Mönsterås, har släppt en finfin ep "Foggy Days" som varmt rekommenderas. Härlig psykadeliainspirerad musik att bara sjunka in i. För mig som gillar gitarrslingor bjöd den också på några sköna extra rysningar. Följ länken. Köp gärna skivan eller skänk en slant så han kan ge ut en fullängdare med tiden.

För övrigt lyfter jag fram Sarah Klangs nya låt som är en mäktigt fin ballad. Det bådar gott inför kommande skiva. Hennes debutplatta var ju strålande.



Veckans gamla låt blir en av Popsicles finaste stunder.





Inga kommentarer: