15 februari 2019

Ge inte ditt hjärta till någon som behöver en hjärna

"Ge inte ditt hjärta till någon som behöver en hjärna."

Tror det var Strindberg som sa det. Och det ligger väl mycket i det. Man ska aldrig ge människor förtroenden som de inte kan hantera. Det gäller på alla livets områden. Men hur ofta slarvar man inte med det. Det är så lätt hänt och förr eller senare kan det alltid vändas emot en. 

Såg att Ingegerd Wessel släppt sin debutskiva i en andra upplaga. Kul! Jag skrev om den skivan för några år sedan och den står sig bra än. Köp den gärna!

Någon ville jag skulle kommentera den nya regeringsbildningen och januariöverenskommelsen. Egentligen är den inte värd en kommentar. Den är en typisk svensk samförståndskompromiss, något som vi hållit på med i det här landet sedan mitten av 1500-talet. Dessförinnan slog man ihjäl varandra istället. Så det är bara en fortsättning på den gamla samförståndsandan. Visst höll man på med ett psykologiskt spel innan, men som så ofta landar man i en kompromiss för att slippa något ännu värre. Det är därför vi aldrig haft inbördeskrig i Sverige i modern tid. Det liberala inflytandet kan kanske dämpa det värsta av sossarnas förmynderiattityd.

Så mycket mer har jag inte att skriva om. Två glas vin och På spåret väntar.

Veckans låt blir en klassiker med Ratata.








Inga kommentarer: