8 mars 2019

Världsklass

Det har varit årsmöte i hembygdsföreningen. Vi har bortåt 1 150 medlemmar vilket måste vara världsklass för en så pass liten ort. Tyvärr kommer bara 30-40 på årsmötet, så man kan förstås fråga sig vilken legitimitet besluten som tas där har. Men eftersom alla har fått utskick om årsmötet så har ju alla fått chansen att vara med. Mer kan man knappast göra. Jag tror många föreningar upplever detsamma. Det kan ju också tolkas som att de flesta tycker att föreningen sköts bra.

Jag börjar sakta men säkert klättra uppåt mot något som kan kallas ljuset. Men jag är ännu ganska kraftlös och inte minst glömsk. Fast det gäller att lära sig leva en dag i sänder, vilket är svårt för mig som älskar ha stenkoll framåt (och inte bara bakåt i tiden, som någon kanske dristade sig att tro).

Eskil Erlandsson har enligt uppgifter i media lagt handen på två moderata riksdagskvinnor i samband med diverse sammankomster. Om en ogift man gör det på en ogift kvinna efter en stunds kurtis så må det kanske vara hänt. Det gäller ju att tolka alla signaler rätt och snabbt slita bort handjäkeln om man tolkade allt fel. Men här förelåg vad jag förstår inga förmildrande omständigheter. Synd. Jag har alltid gillat Eskil. Men i hans ålder ska man väl kunna uppföra sig och visa respekt kan man tycka. Inte världsklass på det beteendet. Sådant händer aldrig i Mönsterås. På sin höjd att någon politiker råkar göra en felparkering en vinterdag då snön täckte linjerna.

Min nya hembygdsbok har nu gått ut till alla medlemmar av hembygdsföreningen. Den är väl bara av intresse för den som vill veta mer om de hus vi har, men jag tyckte den var rolig att skriva. Min kommande deckare har vilat lite, men jag hoppas få krafter att ta itu med den ganska omgående. Den kommer inte nå världsklass, men den ska i alla fall bli välskriven.

Veckans låt blir John Mayers nya sång. Den bör avnjutas med hörlurar på så att alla underbara nyanser i gitarrspelet blir tydliga. Han gör ju ingen spännande musik kanske, men det han gör är världsklass.


















Inga kommentarer: