19 juli 2019

Fredagströttheten

I morse var det tät dimma när jag anlände till gården. Jag är väldigt förtjust i just dimma. Världen krymper. Skönt att det inte var dimsyn i alla fall. Kameran bekräftade det ögat såg.




Igår kväll var jag och hälsade på min gamle vän och kollega Roger Axelsson. Det var nog 7 år sedan vi träffades, men det var verkligen trevligt. Det var som om tiden hade stått stilla. Duktigare medeltidshistoriker får man leta efter.

Annars är det väl inte så mycket att berätta. Som tur är, kanske du tänker. För all del. De flesta projekt står lite stilla så jag har försökt sätta deadlines för att få energi att avsluta dem. Just nu har jag över 130 förhandsbeställningar på min kommande bok om Mönsterås historia. Så många har jag aldrig haft vid tidigare bokutgivningar.

Jo förresten, jag ska hålla föredrag i hamnen någon gång i augusti. Men anteckningen är förkommen. Därför vet jag inte exakt datum och tid eller vem som anlitat mig. Hemskt. Måste lösa det innan hjärnan smälter.

Nä, mer blir det inte idag. Fredagströttheten har satt in. Jo, de två låtarna ska vi klara av. Trevlig helg på er!

På allsången i onsdag sjöng Elin Namnieks ett par låtar. Hon är mycket begåvad. Här en av hennes äldre låtar som är min favorit av det hon gett ut hittills.




På årets stora hembygdsfest den 3 augusti gästas vi bland annat av det eminenta bandet Lifvens. En kanonbokning får man ju säga. Här en klassiker. Om att längta bort.








Inga kommentarer: