30 augusti 2019

Mönsterås tog stabil seger - men ingen match man minns om man blir 100 år och blickar tillbaka på sin publikkarriär

Mönsterås mot Långemåla betyder om man får spetsa till det teknik mot fysik. Därmed blir det också en fråga om taktik. Om Långemåla agerade rätt så skulle man kanske kunna få stopp på Mönsterås virvlande offensiv. Till en början lyckades man också få matchen dithän, men Mönsterås höjde tempot och kunde till slut ta en stabil seger.

Matchen började i ett extremt lågt tempo, och det må väl vara hänt att man vill rulla runt och känna på bollen de första minuterna. Men det låga tempot fortsatte och Långemåla fick all tid i världen att ställa upp alla spelare i defensiven och då blir det svårt att spela sig igenom. Avsaknaden av tempo passade Långemåla perfekt som kunde försöka hugga på kontringar.

Efter 18 minuter blixtrade emellertid Mönsterås till. Milad Eliassi spelade fint fram Amed Akyol som säkert placerade in 1-0 bakom Långemålas annars duktiga målvakt.

Men efter målet föll hemmalget in i det låga tempot igen. Milad och Ako hade några riktigt bra frisparkar som Långemålas målvakt räddade till hörna och Skaret hade ett skott i ribbans underkant (jag tyckte bollen var inne, men satt ärligt talat en bit ifrån).

1-0 i halvtid var i underkant, men Långemåla gjorde sitt defensiva jobb bra och backade hem ultrakonsekvent.

I andra halvlek rättade Mönsterås till det som saknades i tempot och genast började man komma fram i riktigt farliga situationer. Valon kom fram fri i trängt läge, tog sig förbi målvakten och rullade bollen mot målet. I sista mikrosekund hann en back fram och rensade precis på mållinjen (även den tyckte jag var inne, men domaren var närmare).

Hemmalaget fortsatte skapa chanser nu när rörligheten blivit bättre. Skaret var het ikväll men togs hårt av Långemåla utan att domaren gav honom mycket. Men i den 60:e minuten gav han svar på tal genom att göra 2-0. King Skaret, 38 år, levande legend som även gör ett stort jobb genom att mana på grabbarna på plan.

I matchens slutskede gjorde Khalid Hamde, som gjorde ett piggt inhopp, 3-0 för Mönsterås och därmed var det definitivt rullgardin ner för Långemåla. Tyvärr drog Valon på sig rött kort på slutet och är därmed avstängd mot Rockneby. Ingen ursäkt, men han fick nog inte ett enda domslut med sig på hela matchen och till slut brast det väl.

Mönsterås gjorde en stabil insats men gick i första halvlek  rakt in i Långemålas taktikfälla med ett lågt tempo. I andra halvlek höjdes tempot och rörligheten och segern var egentligen aldrig hotad. Bäst i Långemåla var målvakten och Michael Sohlberg. I Mönsterås gjorde alla en gedigen stabil insats. Amed är rolig att se med sin snabbhet. Milad som vanligt kung av mittens rike. Mönsterås målvakt Mohammad Khamis hade en lugn kväll på jobbet, men agerar säkrare nu än i våras. Skaret var stekhet. Robin Lund erfaret lugn. Borde nämna alla men har ont om tid om jag ska hinna ta mina två glas vin. Därtill några för mig nykomlingar som var pigga. Ingen fotbollskväll man minns om man blir 100 år och blickar tillbaka på sin publikkarriär, men en helt ok fredagskväll i augusti.