26 november 2019

Facebook - ett mentalt fängelse


Facebook är på sitt sätt ett mentalt fängelse. Visar man ett glas vin på fredagen är det alltid nån som tycker att det där ska du inte visa. Du kan fresta någon alkoholist som läser inlägget. Samma sak om man berättar att man vunnit på tipset. Det kan ju finnas någon som är spelberoende. För att då inte tala om politiska åsikter där väl alltid någon blir putt. Och håller man på Modo finns det väl alltid någon Timråfanatiker som tar det på blodigt allvar. Och tar man upp problem i skolan eller socialen kan det finns lärare och socialpersonal som blir kränkta. Finns det snart något man kan visa mer än gulliga djur och hus från 1897. Förr kunde man i alla fall visa en tallrik med en rejäl köttbit, men det går inte längre, för då vaknar klimatveganerna.

Nu senast blev en sur och kallade mig idiot för att jag reagerade på ett fenomen när man söker jobb. Ofta får man då välja mellan om man är man, kvinna eller annat? Vad fan är annat? Det här är bara ett tecken på att det subjektiva och självupplevda sätts över biologiska fakta. HBTQ-rörelsen har väl snart 100 kön att välja emellan och den rörelsen är mer stingsliga än SD. Det säger allt.

Man har till och med låtit omyndiga barn byta kön, och det har nu visat sig att flera av dem mår fruktansvärt dåligt efteråt. Vuxenvärlden svek och kunde inte låta dem få vänta tills de blivit myndiga. Övergrepp. Om en vuxen människa som tänkt länge vill byta kön, ja det är en annan sak.

Men dagens könsrelativism där upplevelsen av kön går före biologiska fakta är en trend på alla områden. Man upplever vissa saker och det väger tyngre än vad verkligheten visar. Det här är extremliberalismens triumf. Relativismens seger över alla sanningsanspråk. Inte undra på att den psykiska ohälsan ökar, inte minst bland ungdomar när allt bara flyter.

Inga kommentarer: