28 november 2019

En dålig dag

Nä. Det blev ingen bra dag och förmodligen lärde jag mig inget av det. Motgångar och krångel är gravt överskattat.

Det började med att jag tydligen höll på att backa på någon med bilen när jag i mörkret skulle backa ut från parkeringen. Någon gick alltså med berått mod mot bilen utan reflexer. Jag ska inte säga att hen hade fått skylla sig själv, för jag hade det juridiska ansvaret, men varför går man mot en backande bil utan reflexer i mörker? När hen sedan lite anklagande förklarade för mig att jag hade varit nära att backa på hen så fräste jag bara att hen borde skaffa reflexer. Nej, jag är inte Guds bästa barn, även om jag väl har en bit kvar till Ulf Lundell.

Sedan tog jag en tur till Oskarshamn där jag besökte Folkrörelsearkivet för mellersta Kalmar län. Det var dagens höjdpunkt. Den enda.

Ikväll skulle jag byta till vinterdäck på gummiverkstaden och när jag skulle betala var bankkortet borta. Efter diverse letande var det bara att spärra det. Huvudet fungerar helt enkelt inte.

Det har nu gått några månader sedan jag fick sertralin mot min depression. Den hjälpte i början, men nu vet jag inte. Jag har ju ingen kemisk obalans i hjärnan, utan här beror det på livets omständigheter. Förmodligen var och är jag utmattad också. Det är därför jag är så dödstrött. Man nöts ner av att leva utan stöd. Ganska enkel logik i alla fall. Och tro inte att man blir piggare av att vara arbetslös. Tvärtom. Allt man tryckt ner under årens lopp kommer upp till ytan. Tröttheten blir bedövande.

Nå, det är bara att gå upp varje dag och försöka få något gjort. Vi lär skära ner på allt kring julen i år för att inte behöva stressa. 

En dålig dag. Varken mer eller mindre.


Inga kommentarer: