20 december 2019

I köpingen

Har sökt jobb som parkeringsvakt. Skrev att jag blivit bötfälld för felparkering och att det bör räknas som en merit då det ökar mina möjligheter att förstå alla sidor. Empati kan måhända bli en ny trend även i denna yrkesgrupp.

Är inte den första som noterat detta, men det tål att påtalas igen. I Skurup skriver SD följande i en motion:"Att huvudduk, burka, niqab och andra klädesplagg som har som syfte att dölja elever och personal inte skall vara tillåtet i Skurups kommuns förskolor/grundskolor". Som synes förespråkar man alltså en nudistskola. En annan slutsats man kan dra är att det inte räcker med "svenska för invandrare", utan att det nog behövs även en kurs i "svenska för sverigedemokrater."

Att sova är helt enkelt inte roligt. Det blir tråkigare för varje år. Men bara att acceptera att det var så här Gud ville ha det. Gäsp.

Idag har Mönsterås varit insvept i en underbar dimma. Det är de dagarna man erfar årets minst stressiga dagar. Ingen press att vara ute och dristar man sig att lämna lägenheten är det ingen som ser en.


Häromdagen vann jag denna gamla gatuskylt på auktion. Den är lite speciell. Gatan finns nämligen inte längre. Numera är den södra delen av Storgatan mellan pizzerian och gamla församlingshemmet. Det var också den gamla landsvägen in till köpingen Mönsterås. 1620 blev vi lydköping till Kalmar och 1863 egen fri köpingskommun. Än idag kan man höra människor säga "köpingen" om Mönsterås. 
Börjar snart bli dags att summera det gångna året, ja de tio senaste åren. Men inte än. Först ska det ätas och drickas jul (must alltså). Ikväll tjuvstartar jag med en julöl och ett glas vin. Kanske kan det bli ett par julsånger också, som dessa.














Inga kommentarer: