13 december 2019

Högerregeln

Den där pseudojournalisten Lamotte har visst varit i förorten igen och provocerat några småligister. Och nu är det plötsligt jättesynd om honom för att de kallade honom fula saker och gav honom ett par knuffar i ryggen. Vad tror han egentligen? Har man snackat skit om förorten och retat upp människorna där under lång tid så kan man knappast förvänta sig att bli bemött med kramar. Hade någon snackat skit om mig och mitt kvarter och sedan vågat visa sig här, så hade han givetvis inte fått det särskilt behagligt. Självklart har han rent juridiskt rätt att vara där. Polisen uppträder alldeles för mesigt och borde sätta sig i respekt hos det unga buset. Men är man bara ute efter att provocera fram snorungarnas aggressioner så bör man lägga ner sin journalistiska verksamhet.

I Mönsterås är det lugnare än någonsin i ett historiskt perspektiv. I alla fall när det gäller våld och överfall. Däremot misstänker jag att trafiken inte fungerar optimalt. Det är väl några årtionden sedan som högerregeln ersattes av väjningspliktsskyltar vid de flesta korsningar här. Men trots det fortsätter många att tillämpa högerregeln som om ingenting hade hänt.

Allén ut mot Kråkerum en morgon denna veckan.

Storgatan i Mönsterås julen 1946. Lite dystert, men fina skyltar vid Helge Modéers butik. (Stranda hembygdsförenings arkiv)
Dags att ta helg och dessutom hög tid att ta tag i bokskrivandet. Önskar trevlig helg med veckans låtar. Denna gång blir det Thåström och The Shins.






Inga kommentarer: