17 februari 2020

Oknö och 1700-talet


Människor har kontaktat mig från Oknö eftersom kommunen planerar att göra tomter ute vid Kaffetorpet, ett av få naturområden som finns kvar där. Här är planskisserna. Nu kan det finnas någon gammal bestämmelse att man inte får bygga där på den sidan, men det kan man ju ändra på. Nu verkar det som att opinionen går emot detta. Tror inte alla borgerliga vill detta heller, så det kan bli en samvetsfråga och inte en partifråga. Att kommunen vill utvecklas och behöver attraktiva tomter kan man ha förståelse för. Problemet är att man då offrar vissa värden som gör bygden attraktiv för oss som redan bor här.




För den som är intresserad av Oknös historia håller jag föredrag om det den 31 mars på hembygdsgården. Opolitiskt.

Har gjort en ögonundersökning då jag behöver nya glasögon. Synen hade inte blivit så mycket sämre på långt håll, utan på nära håll. Nå minus 1,25 och 1,50 är inte så farligt. Men nu blir det progressiva glasögon. De såg en miniblödning i vänstra ögat, men den var så liten att den kunde negligeras.

7 till 11 juli är det en 1700-talsfestival i Mönsterås med omnejd. Musik, teater, mat, dryck och marknad står på programmet...och så en liten föreläsning om 1700-talets Mönsterås från undertecknad. Jag blev i alla fall tillfrågad och tackade ja. Lite annorlunda och spännande evenemang. Arrangör är Mönsterås jazz- och Kammarmusikförening.
I övrigt en bedrövlig måndag som snart äntligen är slut. Gott så.

Inga kommentarer: