27 mars 2020

Nej till allt


Lönehelg. Restaurangerna står öppna. Sverige fortsätter sin ensamma linje i världen. Omvärlden förfasar sig över låt gå politiken. Svenska folket går med blinda ögon in i flockimmuniteten oavsett hur många fler som då dör. En majoritet är till och med nöjda med hur staten sköter detta. Måste vara ett arv från lutherska enhetskulturens dagar. Man litar på husfadern.

När pesten spred sig i Ålem 1710 och 1711 så är det uppenbart att en kvarn med intilliggande krog dit många begav sig blev en smittcentral för att sprida smittan ut över socknen. Kvarnen och krogen var den tidens after ski. Den följde till en början också de största vägarna. Begravningar lär också ha varit smittotillfällen.

I Mönsterås tickar det mesta på som vanligt. Inte bara toapapper är slut var och varannan dag. Dessvärre även pilsnerkorv. Och nu hade även vissa chipssorter tagit slut. Framför mig i affären idag stod en gammal tant i 85-årsåldern som skulle handla. Hade hon ingen i sitt liv som kunde ha hjälpt henne med det.

Nej det bästa man kan göra just nu är att säga nej till allt, med undantag av veckans två glasvin. 




Veckans låtar så. Delillos har gjort en helt ny sång där man kommenterar läget. Genial video.


Sedan en av de bästa från Morrisseys nya skiva.


Inga kommentarer: