7 juni 2020

Att göra

Har varit extremt trött och håglös några dagar. Är väl sviterna efter den absurda Kafkavärld som hembygdsföreningen skapade. Efter att jag blockerade ett par av deras mejladresser har de i alla fall lugnat ner sig. Alla mejl med konstiga paragrafer om min person kommer helt enkelt inte fram och då slipper jag skriva svar och engagera mig i detta minst sagt fula och kontraproduktiva angrepp mot mig som människa och engagerad medlem i föreningen. Jag har redan gjort det jag behöver göra och kan i lugn och ro invänta nästa årsmöte. Det ledsamma är att allmänheten inte kan få den hjälp de är vana vid. Jag har fått en handfull förfrågningar som kräver arkivbesök, men jag får tyvärr hänvisa till att de tagit ifrån mig nyckeln.

Idag ska jag skriva en "att-göra-lista". Det minskar stressen och ger bättre möjlighet att skapa bra rutiner. Det är alltifrån vitamintabletter, promenader och fotvård som ska sätta sig som dagliga rutiner. I min ålder är det svårt att införa nya rutiner, men man ska väl inte underskatta fördelarna med att vara rädd om sig själv.

Åkesson kräver att Tegnell ska avgå. För det första så avgår inte tjänstemän. De får sparken eller säger upp sig själva. För det andra hoppas jag att vi får en bra utredning där man kommer fram till allt som har gått fel och orsakerna till det både på lång och kort sikt. När man vet det kan man utkräva ansvar av politiker och tjänstemän. Kan mycket väl tänka mig att en del får sluta. Men där är vi inte än.

Mönsterås ekonomiska problem fortsätter. Jag förstår inte ekonomi så bra, men föreställer mig att en del investeringar inom äldreomsorgen borde ha gjorts redan på Åkessons tid när ekonomin var bra. Då hade man haft bättre beredskap på det området och sluppit dyra kostnader till sjukhusen. Men det finns nog andra dimensioner i det här också som är rent administrativa.

Rupert Hine har avlidit. Kanske mest känd som producent, men gjorde några egna riktigt fina skivor. Här blickar han in i framtiden. Och han fick rätt i mycket.










Inga kommentarer: