20 juni 2020

"påverkade ekonomin" - Stranda hembygdsförening klantar sig igen

Noterar att ordföranden i Stranda hembygdsförening i en (ännu digital) artikel i Barometern/OT har mage att påstå att vi tre som tidigare var anställda där "påverkade ekonomin". Negativt alltså. Maken till fräckhet får man leta efter. Inte ett ord om det jobb vi gjorde och den service och goda rykte vi gav föreningen.

Det gjorde vi knappast. Påverkade ekonomin alltså. Tack vare alla som jobbade nästan gratis där under alla år så fick de jobb gjorda som annars skulle ha kostat skjortan. Därtill gav vi som jobbade där föreningen ett gott rykte, drog dit folk, bidrog till att öka det historiska intresset, drog fulla hus på föreläsningar etc etc. Ja, vi påverkade ekonomin - positivt. Bara det att jag skrev en bok åt föreningen som väl kostade en tjuga styck att trycka, som de nu kan sälja för 100 kr...de tjänar ännu pengar på mig.

För varje Fas-3 arbetare fick de en viss summa varje månad. Vissa år var det någon annan variant där staten betalade 90%. Sammantaget måste de ha gjort en rejäl vinst på oss under alla år. Särskilt om man väger in det mervärde vi skapade.

Av artikeln framgår att 15 av 1150 medlemmar jobbar aktivt. Varför är det så få? Jag har tidigare gett svaret på den frågan. Istället för att visa upp en vacker yta, borde man jobba med sig själva och den destruktiva ledningskulturen.

Föreningens ledning är tydligen desperat nu och försöker nå ut med en positiv bild av sig själva, nu när man har blivit avslöjade som den pennalismledning man är. Det är bara tragiskt. Jag sitter stilla i båten och avvaktar lugnt nästa årsmöte.

Inga kommentarer: