30 oktober 2020

Upp till kamp

Farsoten har gjort comeback och Sverige är väl snart det enda landet som inte rekommenderar munskydd. Sveriges plågsamma strävan att alltid gå sin egen väg är snudd på självskadebeteende. Jag har allt mer börjat föreställa mig smittan som en verklig fiende. Även om virus inte kan tänka, så finns det någon slags evolutionär ondska nedlagd i deras gener som har utvecklats mer och mer med tiden. Men virus är inte onda, invänder någon. Nej, men jag måste tänka så för att uppbåda stridsmoral. Ska snart spela in ett nytt föredrag och jag ser det som en stridshandling i kampen mot viruset. Upp till kamp!

Min gode vän Peter Danielsson har fått Hyltén-Cavalliuspriset med följande motivering: "För att under sin långa historiska gärning verkat i samma anda som Gunnar Olof Hyltén-Cavallius, ofta med lokalsamhället i fokus. Med bredd och djup och alltid med en gnutta humor har Peter Danielsson bildat och roat en stor publik, så väl skolelever som vuxna." Mycket välmotiverat och välförtjänt!

Nedan ett litet urval av nya vykort:




Skrivandet har inte fungerat så bra sista tiden. Men man kan inte vänta på inspiration. Det är bara att sätta sig ner och jobba. Så nu är jag igång igen. Först en liten skrift. Sedan min Mönsteråshistorik och därefter min tredje deckare.  Behöver deckarna där man inte är bunden av källkritik och anständighet, utan kan få fritt spelrum att ta upp allt i tiden och i Mönsterås som irriterar mig, och det är mycket. Och så skänker det ju lite glädje att gestalta karaktärerna. Det är roligare än att knåpa ihop intrigerna.

Dags för veckans sånger.






Inga kommentarer: