4 december 2020

Fredagstrivialiteter

Så var vi då här igen. Mönsteråsbloggen har kämpat på i 12 år nu utan att ge vika för tidens trender. Samma gamla layout som den alltid har haft. Varför ändra något som tydligen fungerar, även om det ser trist ut. Jag har också med ålderns rätt blivit tråkigare. Tråkigt borde bli det nya normala. Som en motvikt till allt hippt,  mediokert och flashigt. 

Nu har jag likväl en glad nyhet. Till våren kommer fotbollen tillbaka på bloggen. För ett par veckor sedan antydde jag att 2021 skulle bli ett bättre och roligare fotbollsår. Och nu är det offentligt. Mönsterås GIF startar upp ett herrlag igen. Hittills rapporteras över 20 i truppen. Däribland bolltrollaren Niki Avdyli och den urstarke veteranen Mattias Rehn. Martin Nilsson sägs också vara redo, liksom flera unga talanger. Balansen mellan rutin och ungdomar som vill visa framfötterna kan bli ett bra koncept, liksom förankringen till Mönsterås. Bättre besked i coronoamörkret kunde man inte få.

Nu blir det distansundervisning för gymnasieelever igen. Inte en dag för tidigt. Visserligen är det inte en optimal undervisningsform. Tvärtom. Men nu handlar det om liv. Om smittan kommer hem till oss i riskzonen så kan vad som helst hända. Men grundskolan har man visst glömt bort. Lärarna får inte ens visir.

Min gode vän Hans Hermansson har en fin artikel från Snapphanetiden i senaste årgången av I Dackebygd. En årsbok som har en fin balans mellan hågkomster och ny forskning, och en stor bredd på författarna.




Silon i hamnen ska som de flesta säkert vet rivas. Den uppfördes 1945 och bygget föregicks av en lokal debatt där många menade att Silon skulle fördärva den traditionella utsikten mot viken. Så blev det. Nu när man har chansen att återställa utsikten som den sett ut under tusentals år så ska man istället bygga en ny hög byggnad. Vad som helst är bättre än silon men varför så historielösa?


Det får räcka så. Ikväll blir det På spåret. Vi tog bara 33 poäng förra veckan och det var mitt fel. Jag låste mig vid Trondheim på 10 p, men det var förstås Bergen. Kyrre som nämndes är begraven i Trondheim så därav misstaget.

Veckans låtar så. Först ut fantastiskt duktiga Sarah Klang med en ganska färsk singel. Sedan Jacob Hellmans geniala tolkning av Eldkvarns låt.








Inga kommentarer: