27 november 2020

Livstecken

Man får väl lämna ifrån sig ett livstecken. Men det finns ingen anledning att skriva om man inte har något att säga. Det är ju annars tidens melodi - att tjattra utan substans. Värst och tydligast förkroppsligat av så kallade influencers. På andra plats kommer Folkhälsomyndigheten som lyckats med konststycket att gissa fel på exakt allt.

Att cykla till Elgerum för en influensaspruta är ett vådligt äventyr. Dels har jag så dålig kondition att hjärtat rusar i 200 slag i minuten, men det är kanske nyttigt för mig. Dels blev jag omkörd av en så kallad A-traktor samtidigt som hon fick möte. A-traktorn touchade min armbåge, men bara tyget på jackan. Har dom något slags körkort de där ungdomarna? I så fall tillämpar de inte sin utbildning.

Idag kom det gamla brevet från 1869. Det är länsmannen i Vimmerby som skriver till lantbrukaren N.P. Andersson i Långsrum, Mönsterås. Kuvertet och brevet hänger ihop i ett dokument som man har vikt. Väldigt vackert. Innehållet handlar om en utmätning med komplikationer. Vet inte om jag begriper varenda detalj. Men Andersson verkar inte ha fått det han har rätt till än, då vissa släktingar har överklagat.






2021 kommer bli ett betydligt roligare fotbollsår än detta. Varför är en liten hemlighet ett tag till.

"kom ut jag skall prata med dig, du skall passa dig jävligt noga, jag skall göra livet till ett helvete för dig, och om du har några barn skall jag leta upp dem och knulla ihjäl dem". Så sa en elev på ett fritidshem i Mönsterås till en i personalen, enligt OT/Barometern. Personalen låste in sig på kontoret. Kan försäkra att jag inte hade låst in mig i den situationen. Personalen får aldrig visa rädsla för sina elever. Då är allt förlorat. Jag hade gått ut, sett grabben i ögonen, sagt ifrån på skarpen och vid ev fysiskt hot hållit fast honom tills polisen ankommit.

I TV4:s morgonprogram presenterar man viner flera gånger i veckan. Tycker det är ganska osmakligt. Varför locka fler till Systembolaget? Nå, jag har min veckodos på 2 max 3 glas vin. Jag inbillar mig att det är bra för mitt blodsystem, mina krämpor och min mage. Paulus skrev ju så till renlevnadsmänniskan Timotheus i Bibeln att "Drick inte bara vatten, utan ta dig lite vin för din mage och dina ständiga krämpor" (fritt ur minnet). Till detta veckans låtar. En från evelyne och en från ett av mina finska favoritband.






Inga kommentarer: