10 januari 2021

Bloggare!

Vän av goda seder och traditioner undrar förstås om det ska bli något inlägg på bloggen i år eller om jag har hippat till mig och blivit en influencer. Jo, men det ska det nog kunna bli. Ett inlägg alltså. Men det finns ingen anledning att skriva bara för skrivandets egen skull. Däremot kan det finnas ett visst egenvärde i att man fortfarande tillhör dem som bloggar. Det är ju helt ute  och mossigt sedan länge. Säg att du bloggar till en trendig människa i tiden så får du i bästa fall ett barmhärtigt snett leende tillbaka. Nej nu för tiden ska det vara podcasts, Youtubers eller just det... influencers. Jo, jag finns förvisso också på You Tube, men inte för att hånskratta åt senaste tinderdejten som inte höll måttet eller för att visa upp de senaste klädtrasorna jag fått av mina sponsorer.

Tyvärr händer det inte så mycket i Mönsterås, mer än lite buskörningar med A-traktorer, eller om det vill sig illa mer motorstarka bilar som kör Parkgatan fram i 100 km i timmen. Illa nog förstås, men inget som platsar på bloggen. Rivningen av silon i hamnen är inte heller mycket att engagera sig i. Den borde aldrig ha uppförts 1945 ens. Under 75 år har den skymt utsikten. Problemet är bara att man ska bygga nytt på höjden. Det var ju just det man inte borde ha gjort.

Nej, då var det värre när man tog ner godsmagasinet. Ett verkligt fint minnesmärke från sekelskiftet 1900 och dessutom i mycket gott skick. Där saknade kommunen helt känsla för kulturarvet.

Jag har skrivit en motion till hembygdsföreningens årsmöte senare i år, när det nu kan bli av. Den är dessutom förankrad hos flera andra medlemmar så känns tryggt.

Egentligen har jag inte tid med sådant. Skriver på annat och måste fixa en del i hemmet. Men man får väl vara glad så länge man har något engagemang kvar. I USA kan man inte hantera engagemang i alla läger har vi sett prov på. Då känns det fint att kunna skriva en motion som följer demokratisk praxis. Jag lovar att vi inte ska storma hembygdsgården.

Borde skriva mycket om den fullblodspsykopat som styrt USA nu under 4 år och den pöbel han eldat upp. Men man blir bara ännu tröttare då. Han har i alla fall lyckats med konststycket att skapa en alternativ verklighet som alltså inte finns. Dessutom har han fått ett antal miljoner att tro på denna fejkvärld med fejkfakta. Det är i sig en bedrift som borde rendera ett antal år i fängelse. En president skall hålla sig till sanningen och upprätthålla ämbetet med värdighet. Det kräver ett visst mått av mognad som bebisen Trump saknar.

För att nu liva upp stämningen lite så avslutar jag med några vykort som jag köpt på Tradera sista tiden.

Hus vid Sjögatan/Repslagaregatan som brann 1929. Där låg stationen innan den nuvarande stod färdig 1910. Här låg också Melins fotoatelje. Det dyraste vykort jag någonsin köpt. Nästan 800 kr.

Fridhem

Ems herrgård

Ems herrgård
Förresten, glömde att Jakob Hellman äntligen kommit med sin andra skiva. Tog över 30 år. Här skivans finaste stund.

2 kommentarer:

Bert sa...

Citat Jonny:"Borde skriva mycket om den fullblodspsykopat som styrt USA under 4 år och den pöbel han eldat upp".

Vad har President Donald Trump gjort för ont som gör att du ger honom diagnosen, "fullblodspsykopat"?

Vad jag vet har D Trump inte startat ett enda krig som vanligtvis orsakar enormt mycket mänskligt lidande - det gjorde däremot dina favoritpolitiker i USA, "fullblodspsykopaterna" Obama och Hillary, exv Libyen!

D Trump har under 2020 fått till flera fredsavtal mellan Israel och närliggande arabstater!

D Trump blev nominerad till Nobels Fredspris 2020, detta för hans fredsskapande insatser(ovan).

D Trump har också sett till att amerikansk industri har fått ett uppsving och därmed fått till ett antal hundra tusen nya arbeten i USA. D Trump har därmed gett den amerikanska underklassen nytt hopp och livsglädje vilket knappast Ukraina-aktivisten Joe Biden kommer att kunna åstadkomma då han gått ut hårt med att all fossilenergiberonde industri ska läggas ned.

Vad innebär "demokratisk praxis" för dig Jonny, kan det vara att stänga av enskilda personer och div "Alternativmedia"(Swebbtv) från internetplattformar som Facebook, Twitter, Youtube, Google osv?

De 75 miljoner amerikaner(enligt dig "Pöbel") som röstade på D Trump är med rätta rejält förbannade över det av "Demokraterna" organiserade valfusket som ger Joe Biden presidentposten från och med den 20 januari 2021.

Jonny, informera dig om "Dominiom Voting System" som användes i 2020 års presidentvalet i USA, gör det. Gå in på "Peter Krabbe" blogg och läs hans senaste inlägg som informerar om hur det amerikanska presidentvalet 2020 riggades via detta rösträkningssystem - ja, du får även info om hur insyltat Vatikanen och CIA är i historiens största valfusk/bedrägeri.

Jonny sa...

Även en usel president lyckas förstås pricka in ett rätt på Stryktipset ibland. Fredsavtalen du nämner var definitivt en framgång. USA:s förhållandevis goda ekonomi var absolut inte bra för världen som helhet. Det berodde ju på att han införde skyddstullar mot EU och Kina. Ytterst egoistiskt gentemot i alla fall de allierade i EU. Frihandel har på lång sikt visat sig gynna välfärd bäst.

Trump är ju den president som vållat mest splittring i modern tid, inte minst genom att fjärma sig mot sina allierade. I Syrien skickade han fram kurderna som tog kål på IS. Sedan svek han dem, tog bort skyddet och lät Turkiet skjuta på Kurderna.

Trump har också varit helt blind för klimatkrisen vilket försenat den processen i hela världen avsevärt.

Framför allt saknar han det omdöme och den psykiska balans som världens mäktigaste man bör besitta. Han började sin presidenttid med att ljuga om hur många som besökte invigningen. Sedan har det fortsatt med lögn efter lögn efter lögn. Till slut har tydligen halva befolkningen låtit sig manipuleras. Ytterst skrämmande, även om många förstås röstar motvilligt på honom då de är republikaner.

Men en hel del är mobb och högerextremister som man kunde se på stormningen. Något som Trump själv hade frammanat.

Självklart har Twitter och liknande rätt att stänga av vilka de vill. Det är ingen mänsklig rättighet att få nyttja deras plattform. De väljer själva vilka de inte vill ha där. De gjorde en analys av hans farlighet och agerade därefter.