27 februari 2021

Slut på sjukrapporterna

Efter 40 dagar slutar jag med mina sjukrapporter och återkommer med en sammanfattning när foten har blivit bra. Det finns många som drabbats värre och många som fått det lindrigare. Jag är överraskad och tacksam att jag verkar ha överlevt.

Alla har sina strategier och att rapportera har gett mig en illusion av att ha kontroll. Men corona låter sig inte kontrolleras, tyvärr.
Tyvärr mätte jag inte syresättningen när jag var som mest sjuk. Men när jag började var lägstanivån 87 och högsta 93. Idag är lägsta 92 och högsta 98. Så det har skett en långsam förbättring, även om det inte är stabilt på normala nivåer (97-100), vilket jag hade före sjukan. Feberfri sedan 20 dagar med morgontemp mellan 36,3-36,8. Morgonpuls mellan 58-66. Vid minsta ansträngning rusade pulsen till 110 och mer, nu till ca 95-100, så viss förbättring där också. Nu återstår bara ett par procents förbättring av syresättningen och att foten ska bli bra. Och givetvis en period att bygga upp konditionen igen.


Fortfarande störst smittspridning i Mönsterås i Kalmar län. Fler nya fall än Kalmar och Oskarshamn tillsammans. Andra kommuner är inte i närheten av Mönsterås nivåer. En del har 0 eller 2 etc. Alla nya fall kan knappast vara personal och barn på Ljungnässkolan, men det kanske började där. Påminner om Tegnells envisa påstående att barn och skolor inte är drivande i smittspridningen.

Inga kommentarer: