24 maj 2021

Trädgårdsarbetare

Har börjat fixa i vår lilla trädgård idag. Den ser förhäxad ut. Inte för att jag bryr mig vad andra tycker och tänker. Det är på vår sida staketen. Men jag vet att bostadsbolaget delade ut brev för några år sedan där de informerade om att varje hyresgäst är ålagd att sköta sin trädgård. Tror inte det var vår trädgård som avsågs visserligen, men så länge de får in sin hyra ska de förstås inte lägga sig i sådant. Trädgårdsplätten ingår i hyran och därmed sköter vi den som vi vill och orkar. Och orken har inte funnits. Jag har haft och har än utmattningsdepression. Saknar helt energi. Bara den som varit där kan förstå att det är en kamp för att orka lämna huset, borsta tänderna, raka sig etc. Därtill är vi ännu fruktansvärt trötta efter corona.

Men nu har jag påbörjat trädgårdsprojektet i alla fall. För vår egen skull. Skulle tro att det tar två veckor eftersom jag inte kan jobba heltid med det. Men det ska inte bli en sådan där perfekt skrytträdgård. Den ska vara lite operfekt. Gräs och kvickrot om vartannat. En lite risig buske vid kortsidan. Kvarterets sista plommonträd.

Det är säkert fel tid att kapa och beskära syrénbuskar och plommonträd nu. Men det vet ju inte jag. Ibland är det bra att vara inkompetent så att något blir gjort. Dessutom får jag ju lite kondition på köpet. Klipper gräset med rostig handgräsklippare och sågar med en ännu rostigare såg.

Men en bit in i juni så ska vi ha en trädgård där man kan sitta ute och njuta av lite lagom vildvuxet och något blomster.


Inga kommentarer: