4 februari 2022

Hur gör man en klimatomställning i Mönsterås?

Efter 10 år fick det bli en ny bil. "Aha, Nilsson har skaffat en klimatvänlig elbil", tänker vän av ordning. Tanken är god och så var tanken, men omständigheterna omöjliggjorde dessvärre det. Vi ska göra en klimatomställning, säger alla seriösa politiker. Gärna, jag ville dra mit strå till stacken. Då upptäckte jag att en elbil är 4 gånger så dyr som en enkel bensinbil. Där föll det. Vill man få folk att byta till elbilar måste de förstås vara billigare än bensinmonstren. Och hade vi varit privatförmögna så hade det inte fungerat ändå. Det finns ju så få laddningsuttag i Mönsterås om man bor i lägenhet. Så...hur har de som bestämmer tänkt? Klimatomställning utan vare sig en fungerande ekonomisk marknad eller en elektrisk infrastruktur. 

Det är inte lätt att bygga samhällen. Om nu människor blir så förtvivlat kränkta av vindkraftverk, så är nog inte lösningen att sluta uppföra dem. Däremot kanske man borde erbjuda psykologhjälp så att de får en chans att prata om sina känslor inför det faktum att de bidrar till att framtida generationer får el utan fossilt bränsle. Detta är det nya Sverige, kanske den nya världen. Människor mår dåligt, är arga, förbannade och kränkta för bra saker (och gör därtill allt vad de kan för att vända och vrida på allting så att det som egentligen är bra blir något dåligt.) Men jag vet hur det känns. När de rev godsmagasinet och Mekan på Kuggås så var jag i samma känslomässiga läge.

Läste att det varit slagsmål i hamnen mellan två gäng, vad nu det betyder. Finns det gäng i Mönsterås? Som slåss. Slåss om vad? Lättkränkta? Om knark? Kom till mig så ska jag lära er hur man gör upp som en man. Jag kan medla så blir det klimatomställning där i alla fall.

Och med det positiva budskapet till Mönsterås invånare så tar jag fredagskväll. Två glas vin och På spåret. Förra veckan hade vi 41 poäng. Ja, tjejerna då. Jag hade 3 poäng till, men de ville inte lyssna på mig i en fråga. Veckan innan hade vi över 50. Nytt rekord.

Till sist. evelynes nya singel som är en underbar rocklåt och sedan Jethro Tull.









4 kommentarer:

Bert sa...

Hahaha se där ja, en miljöpartist till får anpassa sig till verkligheten!
Jonny, tur att du köpte en bil med bensinmotor då el kommer att bli en bristvara i Sverige framöver och främst då här ute i obygderna eller skräpområdena som framtidsforskarna definierar markytorna utanför de allra största tätorterna.

Jonny sa...

Och när blev jag miljöpartist?

Bert sa...

Citat "Och när blev jag miljöpartist?"

Svar: jag vet att du inte är partimedlem, detta framfört av dig själv i en tidigare kommentar. Men det framgår klart och tydligt i det du har skrivit här på din blogg under många år om miljö och klimat att du omfamnar Miljöpartiets förda politik i det mesta. Du framför i en kommentar att de(Miljöpartiet) är de enda som kan lösa klimat och miljö frågorna. Men så är det med de blint troende av vad ism det än gäller, de väljer medvetet att bli både blinda och döva för allt som talar emot deras tros teser.

Jonny sa...

Det stämmer inte alls. Jag röstade exempelvis inte alls på Miljöpartiet i föregående val. Enligt min åsikt har de saboterat en viktig del av miljöarbetet genom sitt motstånd mot kärnkraft. Däremot har de lyft viktiga frågor. Men tämligen odugliga partiledare och kärnkraftsmotståndet gör att de inte lyfter.