20 maj 2022

Fredags-mood

Läste att allt fler företag anställer så kallade "mood managers" som ska lätta upp stämningen på arbetsplatser medelst grillaftnar, våffelfrukostar och hurtfriska mejl.

Det skulle ju passa en muntergök som undertecknad som hand i handske. Kan man anställa en för hemmabruk också? Skämt åsido. Galenskapen har nått en ny nivå. Inte ens Gud har försökt sig på att bli min "mood manager".

Några ungar hade kraschat lilla rutan vid vårt garage med en fotboll. Det fick mig att le. Det är så här det ska vara. Ungar ska inte sitta inne vid sina mobiler hela dagarna. De ska vara ute och leka, spela fotboll, busringa på dörrar, palla äpplen och kanske krascha nån ruta ibland av oförsiktighet. Så var det på min tid och den tiden var bra. 

Några har frågat om de kan köpa den nya boken om NJ & Anna Nilsson på Råsnäs och stiftelsen som fått sitt namn efter den. Den här gången är jag bara författare och säljer inte böckerna. Exakt när stiftelsen börjar sälja den är i nuläget inte klart, men vi ska ha ett litet boksläpp med föreläsning framöver. Det ser ut att bli efter sommaren.

Kollat in medlemsstatistik för FB-gruppen "Mönsterås historia" de 8 år den funnits. Mycket bra tillströmning och en hel del diskussioner. Närmare 1 600 medlemmar nu.



Vann Tonix singelskiva om Kalmar FF häromdagen. 1975.  En raritet som kostade en rejäl slant.




Den 16 juni kl 18 håller jag föredrag hos Sandbäckshult-Hornsö historiska förening. Temat blir hur järnvägen påverkade Sandbäckshult och Mönsterås och relationen mellan orterna.



Fredag betyder två glas vin, skrivande och ny musik. Svenska Deportees har släppt en ny singel - Arms. Enkel ackordföljd men makalöst snyggt och duktiga musiker. Morrissey är på gång med en ny singel (hela skivan är inspelad). Än kan man bara höra den i liveversioner, men i väntan på studioversionen får det duga. Morrissey har gjort en riktigt catchy låt, kanske den bästa sedan 2004. Skulle till och med kunna bli en hit om inte radiostationerna vore så musikaliskt tondöva.





Inga kommentarer: