3 juni 2022

Ett steg i taget

Ett steg i taget, heter Mönsteråsbaserade Ingegerd Wessels nya singel. Det här är hur snygg vispop som helst. Fin låt som andas tillförsikt på ett jordnära sätt och det kan behövas i dessa dagar. Tydlig röst, melodiöst och sällsynt elegant producerat (av Tommy Johannesson?). Finns det någon rättvisa borde den få speltid i radio. Det här är nämligen en av Sveriges bästa vispopsångerskor just nu.


Ett steg i taget får man försöka ta här också. Frågan är åt vilket håll man går. Är extremt trött men har mycket att göra, men det får gå ändå. 16 juni håller jag ett föredrag vid Carlsfors (Sandbäckshult-Hornsö historiska förening). Skrivandet går trögt, men jag är van vid deadlines.

De styr och ställer ute vid Nynäs. Det är väl reningsverket som ska moderniseras. Någon sade att den gamla Kärleksstigen där är hotad. Andra menar att den ska vara kvar, men att omgivningen inte blir lika vacker. Vi får väl se. Ett steg i taget ska väl även de sista oaserna exploateras. Vykortet nedan är från 1938. Utgivare var Mönsterås Basaraffär.



Vid det lilla begravningskapellet på gamla kyrkogården har man lyckats skrapa fram den gamla inskriptionen, ett steg i taget. Helt fantastiskt!


Med det får jag önska en fin fredagskväll.

3 kommentarer:

Bert sa...

Ojdå, vad nu, har du blivit nykterist?
Ja, du brukar ju alltid avrunda med att
du ska dricka en pava vin på fredagskvällen!

Visst ok, att sluta dricka på fredagskvällen kan ju
vara "ett steg i taget"!

Jonny sa...

Nykterist har jag nog varit i över 20 år. Dock inte absolutist. Jag självmedicinerar med ett par tre glas vin på fredagskvällen för att koppla av och släppa den här galna världen några timmar. Inte en droppe de andra dagarna. Dig har jag aldrig sett på bolaget så man får väl förmoda att du är absolutist. Skötsam och präktig.

Bert sa...

Nejdå, att vara absolutist skulle för mig vara att begå ett grovt brott mot mig själv - neka mig livsnjutningar, nej, nej, absolut inte!

Jodå, det händer att jag besöker bolaget, typ en gång i kvartalet för att inhandla en halv-fl ABSOLUT VODKA, dito en JAMESON WHISKEY samt en liten fl JÄGERMEISTER. Det brukar också bli några buteljer vin, rött som vitt. Öl, då 3,5:or handlar jag i livsmedelladorna.

Så nej, jag avstår inte från livets goda, vad det än må vara!
Ja, jag förbehåller mig förstås rätten att själv avgöra vad som är "livets goda"!