29 augusti 2022

Inför kommunvalet del 1 - Sverigedemokraterna


Idag börjar jag en genomgång av alla partier som ställer upp i kommunvalet i Mönsterås. Först ut är Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna fick 8 mandat i förra valet, men enligt kommunens hemsida sitter bara 6 personer i fullmäktige. Detta trots att man hade 15 personer på listan inför förra valet. Av detta får man dra slutsatsen att två har hoppat av under mandatperioden utan att man ersatt dem. Mycket underligt beteende. Den som röstar på detta parti kan alltså inte veta om de kan tillsätta platserna, även om man har tillräckligt med namn på listan. Hur många kommer att flytta? Hur många kommer att hoppa av pga interna motsättningar? Hur många kommer att uteslutas pga att man slarvat med att dölja sina nazi- eller rasistsympatier? Ja, det kan en väljare aldrig veta.

Rent politiskt så kräver SD en del i Mönsterås, men får i princip aldrig igenom något, för att summera deras senaste 4 år. Men för den som är i behov av kurator när han/hon ser ett vindkraftverk, för den som likt Åkesson anser att det bara finns ”kallt väder och varmt väder” och ingen klimatkris, för den som går upp i falsett när han/hon läser om Åkessons felaktiga siffror om vad invandringen kostar, den som tror att gängkriminaliteten avskaffas genom att avskaffa demokratin och tillverka återtåg och som tror att alla eller nästan alla konspirationsteorier är sanna medan verkligheten är den egentliga konspirationen, tja då kan SD vara ett alternativ.
 
Något positivt? Det finns någon enstaka vettig person i partiet lokalt, som min fd läkare Annie Juhl Nielsen. Men det var som läkare. 

Hur går det?: SD kommer att hålla ställningarna eller öka i Mönsterås. Jag har inga illusioner om något annat. Här finns många som tycker att både Sverige och Mönsterås är skit.

Myt: Att det är så synd om aktiva Sverigedemokrater eftersom det anses känsligt. Men det är inte det minsta synd om Sverigedemokrater. Deras åsikter har blivit normaliserade långt utöver deras partigränser. Tvärtom. Det finns inget annat parti vars anhängare vräker ur sig så aggressiva saker i olika sociala media och diskussionsforum. Ytterst vulgär svans.
Gilla
Kommentera
Dela

Inga kommentarer: