21 september 2024

Mönsterås kvalklart efter 8-1 mot Degerhamn

Öländska Degerhamn lyckades inte grusa Mönsterås planer att idag säkra kvalplatsen till division 5. När domaren blåste av matchen hade hemmalaget vunnit med 8-1 efter en väl genomförd match.

Det tog några minuter innan samspelet började fungera, men efter 11 minuter slog Niki ett fint inlägg som Adnan omarkerad nickade i mål. Har jag någonsin tidigare sett honom nicka in ett mål?

Degerhamn var inte helt ofarliga och satsade på snabba omställningar och djupledsbollar mot den snabbe Morgan Magnusson. Vid ett tillfälle var det ytterst nära ett friläge men hemmalagets Amed Akyol gjorde en mirakulöst bra brytning i sista mikrosekund.

Istället kunde snart Milad Eliassi göra 2-0 genom en välplacerad frispark. Direkt efter gjorde Adnan sitt andra mål. Efter kamp och trixande i straffområdet fick han loss bollen och placerade in 3-0 efter en halvtimme.

Så plötsligt kom det jag hade varnat för på X – Degerhamns Morgan Magnusson frispelades och kunde enkelt reducera till 1-3.

Någon riktig nerv blev det dock aldrig i matchen. Mönsterås förde matchen och kom i våg efter våg. Just före halvtid gjorde Milad en repris på tidigare frisparken, men bytte hörn. Inget hårt skott, men välplacerat. 4-1 i halvtid återspeglade matchen bra.

Andra halvlek innebar än större Mönsteråsdominans. Ala dribblade och Niki trixade. Efter ett tag kom utdelningen. Dion gjorde plötsligt en offensiv räd där han lyckades dribbla sig förbi 4-5 spelare innan han släppte bollen till Niki som slog ett inlägg varpå någon höll sig framme i straffområdet och nådde måltjuven Adnan som kunde sätta 5-1. Ett vackert anfall.

Hemmalaget gjorde några byten och de inbytta skötte sig utmärkt. Mönsterås spelade riktigt fin fotboll och skapade många lägen. Milad sköt 6-1 rakt upp i krysset. Emanuel Svendsby dribblade bort ett par gubbar och satte en kanon upp i nättaket. Målskyttet avslutades av Gabriel Pålsson som dundrade in 8-1.

Nu ska man komma ihåg att Degerhamn inte är något hopplöst bottenlag, utan ett lag i mitten på övre halvan. Och de hade en hel del goda intentioner, men räckte inte till mot ett inspirerat Mönsterås.

Mönsterås kan ibland spela lite stressat i sin iver att göra mål, men idag hittade man en perfekt balans mellan att lugna ner spelet, rulla runt och anfalla med högt tempo. Det fanns ett lugn och ett fokus som gav bra utdelning.

Därmed är Mönsterås klart för kval till division 5. Den avslutande matchen mot Mörbylånga kan därför spelas utan nervositet. Givetvis bör man försöka vinna den också, men man behöver ju inte riskera skador inför kvalet.