11 januari 2010

När Viktor Lund ville anlägga flygplats och travbana i Mönsterås

Viktor Lund
Att Mönsterås på 1950- och 1960-talen hade en kommunalkamrer vid namn Viktor Lund har man kunnat läsa om tidigare här på bloggen. Han styrde och ställde som ett kommunalråd och verkar ha legat bakom det mesta.

Flygfält och travbana
Nu verkar han dock inte ha fått igenom riktigt allt – som väl är får man väl säga. Viktor Lund hade nämligen planer på att anlägga en flygplats med taxiflyg, något som röstades ned i fullmäktige med 100%. En annan av hans mer exotiska planer var att anlägga en travbana i Mönsterås. Kanske ska man inte göra sig allt för lustig över hans vilda idéer. Vem vet - det hade kanske lyckats!

Idyllen hotad
Mönsterås Kommunfullmäktige lyckades dock sätta stopp för planerna. Allt enligt artikeln/insändaren nedan från 1962. Insändarförfattarens huvudfråga är dock hur det skall gå med idyllen Mönsterås när gamla kvarter rivs och industrier och nya bostäder tar över. Han skriver bland annat: ”De gamla pittoreska träkåkskvarteren är för stadsplanerarna slum, men för hembygdsvännerna idyll.”

Nedan följer den suveräna insändaren som hade rubriken ”Har Mönsterås Köping blivit överreklamerad?” Klicka på bilden för läsbart format.

Inga kommentarer: