22 september 2012

Gröna Köpingen - ny blogg

Äntligen börjar det hända lite på bloggfronten i Mönsterås. För några veckor sedan startade min gode vän i kommunhuset Allan Bengtsson en ny blogg, även om han inte verkar skriva så ofta. Idag hittade jag en annan ny blogg - Gröna Köpingen. Bloggen verkar skriven i en anda av satir. Hittills är den lovande och välskriven, även om satiren än så länge inte riktar sig så mycket mot maktens domäner.

Vem som ligger bakom Gröna Köpingen vet inte Mönsteråsbloggen, som ju annars vet det mesta. Min gamle trätobroder Bert på Berts blogg har dock spekulerat och spekulerat fel. Han misstänker nämligen undertecknad vara redaktör. Men så är inte fallet. Gröna Köpingen har en mycket driven språklig stil som överglänser min med råge. Svenskan är exemplarisk och stilsäker. Skribenten bör således ha stor vana av svenska språket. Men därtill är steget förstås för långt för att kunna peka ut någon. Jag har mina funderingar, men vill inte spekulera offentligt om det. Kan dock inte finnas hur många som helst som skriver så bra. Jag har i nuläget två alternativ.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bert påstår på sin blogg att det är Mönsterås bloggen som har startat Gröna köpingen.

Jonny sa...

Ja, jag såg det, och det är därför jag bestämt dementerar. Jag kände inte ens till Gröna Köpingen utan upptäckte den faktiskt via Berts blogg. Gröna Köpingen har en språklig stil som är flera nivåer över min.

Anonym sa...

Med tanke på fixeringen vid prostituerade damer, så tror jag att författaren till GK-bloggen helt enkelt är den välkände författaren Stjärt Puhlin...

Observatör

Anonym sa...

Språklig stil flera nivåer över din? Nja verkar mest vara en lustigkurre som vill göra sig "rolig" på andras bekostnad.
Men åh andra sidan kan jag ju själv inte låta bli att läsa...
GK har ju fått igång Berts blogg igen och det är ju trevligt

Jonny sa...

Jo, men den som driver GK kan verkligen skriva. Sedan ligger det väl i satirens väsen att man på ett roligt sätt driver med olika företeelser i samhället. Bra satir ska också reta upp och förarga i någon mån.