19 december 2012

Sammanfattning av Silly Season för GIF


Det har blivit dags att summera Silly Season för Mönsterås vidkommande, och i år blev det en betydligt roligare historia än när GIF gick upp i fyran för några år sedan och förlorade halva laget.
In

Johan Nyström, från IF Stjärnan, 25 år, mittback, 188 cm och 84 kg. Spelade 21 seriematcher förra säsongen.
Sebastian Karlsson, från IF Stjärnan, 27 år, innermittfältare, 19 matcher förra säsongen, 7 mål och 9 assist.

David Olsson tror jag spelar ytterback och han gjorde en hel del matcher för Långemåla förra säsongen. Vad jag har förstått har han dock sina rötter i Mönsterås.
Daniel Wallin, från Ruda IF, 29 år, forward, tillbaka efter ett år i Ruda IF.

Erik Olsson, från Långemåla, 27 år, mittfältare, med rötter i Mönsterås.


Denis Halikanovic, från Långemåla IF, 29 år, gjorde förra säsongen 11 mål och vann den interna skytteligan. Bor i Mönsterås.

Fredrik Sandelius, 28 år, tillbaka efter ett år i Ruda IF.
Sammantaget bra värvningar som känns genomtänkta både för kvalitet och bredd. Det känns också som lagom många nyförvärv. GIF har helt enkelt hittat en bra balans som kombinerar bra förstärkningar med respekt för det gäng som tog laget upp i fyran. Man har absolut inte värvat sönder laget.
Utöver detta kan tilläggas att Niklas Kindberg som så ledsamt bröt benet inför förra säsongen sägs göra comeback och det vore ju bra då han håller hög klass. Och som sagt, Idris Eliassi Sarzali stannade.

Ut
Beqir Fifa, 20 år, ytterback, yttermittfältare, till Timmernabben. Beqir fick göra en hel del inhopp förra säsongen och jag tror han är återställd efter sin svåra skada för ett par tre år sedan. Kanske kan han få mer speltid i Timmernabben och utvecklas än mer kommande år.

Fredrik Berglin, 18 år, mittfältare, till Timmernabben. Tror han fick göra några inhopp, och även här får man hoppas på en god utveckling under Thomas ”Lillis” Lagströms ledning i Nabben.
Ja, för ingen har väl missat att ”Lillis” har slutat som tränare för GIF:s damlag och numera tränar Timmernabben. Det är inte mycket att säga om. Han gjorde ett mycket bra jobb med damerna och tog förstås chansen att få träna ett av bygdens herrlag under kommande derbyår. Hoppas nu bara att damerna reder ut situationen och att engagemanget finns kvar så att det blir damfotboll även 2013.

Läs även Lokalbollens artiklar om Timmernabben här och här.

Inga kommentarer: