2 januari 2013

Mönsterås stadsprivilegier vid nya biblioteket

I dagens Barometern kunde man läsa om det nya biblioteket i Mönsterås. Och en sak var helt ny för mig - nämligen att glasdörrarna i entrén har smyckats med Mönsterås stadsprivilegier, med hjälp av konstnären Linda Wallin. Detta är förstås väldigt trevligt.

Eftersom det var jag som för drygt två år sedan var den som först visade detta vackra dokument för allmänheten, först på bloggen och sedan i min bok (det hade legat gömt på Riksarkivet), så hade det ju varit roligt att redan i ett tidigare skede få veta att det jag publicerade inspirerade till utsmyckningen av biblioteket. Inte så att jag förväntar mig credd, men som sagt, Mönsterås Kommun hade ju aldrig känt till eller fått se dokumentet om inte jag med hjälp av min vän Roger Axelsson i Stockholm hade grävt fram det och publicerat det. Men vi bjuder gärna på det förarbetet.

Jag tror vi alla är glada för det nya bibliotek som C var emot i över 20 år och som andra partier kämpade för. Likaså gläds vi åt att C till slut gick med på en konstgräsplan, trots att andra kom med idén. Vi är också glada för att hamnen ska fixas till efter flera års tjat. Men i slutänden står C där och tar åt sig äran för allt. De flesta är så vidsynta att de bjuder på det. Jag också. Men det vore snyggt om C kunde lära sig att ge credd.

Inga kommentarer: