29 december 2016

Ny Mönsteråsdeckare 2017

Erkänner att jag inte kunde låta bli att skissa lite på en ny Mönsteråsdeckare. Den förra, Muddern, blev ju mot alla odds ganska populär på lokal basis. Detta trots att den var osannolikt absurd och i princip var en drift med hela genren. Att skriva den var en hopplös uppgift eftersom skönlitteratur inte är mitt område.

Likväl är det trots allt oerhört roligt att snickra ihop intriger och skapa karaktärer. Och så ramlade det ner en intrig för ett tag sedan och jag ska ge det en chans. Problemen infinner sig när planeringen av alla kapitel är klar och allt ska skrivas ner. Men framåt hösten ska den vara färdig.

Arbetsnamnet är "Mordet på köpingen". En köpman hittas mördad i en snödriva på Storgatan två veckor före jul. Antihjälten Alvar kan förstås inte låta bli att bedriva lite privatspaning och hamnar mitt i danska fejden på 1600-talet. Låter det snurrigt. Det är det också. Ändå ska intrigen bli mer trovärdig denna gång, utan att det absurda anslaget går förlorat. En myspysdeckare i välkända Mönsteråsmiljöer. Denna gång blir det mer fokus på Storgatan och kyrkan. Så mycket kan jag avslöja. 

Givetvis ska jag också göra färdigt boken om Mönsterås under 1600-talet. Det är ju det stora projektet och lite mer seriöst. Men jag behöver nåt lite lättsammare för att behålla humöret.

Inga kommentarer: