11 maj 2017

Manuskriptens topp 4

Jag har tagit del av ganska många manuskript genom åren. Även det skapar minnen som nu ska summeras. Här följer topp 4 utan inbördes rangordning.

1. Jobbigaste manuskriptet: En man som helt saknade språkligt talang, men som hade en bra historia. Det blev en bok till slut, men rent språkligt kunde jag inte rädda den.

2. Mest surrealistiska manuskriptet: Ett manuskript som hade en underbar, svag men omisskännelig, doft av parfym. Oslagbart. Korrekturläsningen blev en ovanlig helhetsupplevelse. Kan sakna gamla tider då man ansträngde sig lite och skrev handskrivna brev etc. Boken blev toppen.

3. Knepigaste manuskriptet: En man som ville ge ut en handskriven bok. Han vägar skriva in den på datorn. Ok, kör på sa jag. En handskriven bok 2017 blir tämligen unik. Vi får se om den kommer ut.


4. Mest överraskande manuskriptet: Fredde Klings dikter/mikroberättelser. Jag var visserligen bara involverad i början, men att det fanns så många starka ord i den mannen (bortom fotbollsreferaten) hade jag inte en aning om.

Inga kommentarer: