6 augusti 2017

Jag väljer viktnedgång i brant backe

När man ska gå ner i vikt så hopas experterna som vet allt. Plötsligt har du en hop människor omkring dig som ska tala om exakt hur du ska göra och inte. Jag gör mig givetvis skyldig till ett par riktigt stora försyndelser:

1.  Jag väljer den branta backen när jag ska gå ner i vikt. Det ska gå undan. Inget velande med 200 gram i veckan. Nej 2 kg i veckan ska det vara. Jag har inte tålamod med sund långsam viktnedgång. Det jag gör, gör jag snabbt och effektivt och målmedvetet. Och nu har jag lärt mig hur jag ska stanna där nere också när målet är nått.

2. Jag väljer ut några få saker som jag unnar mig under viktnedgången. För mig handlar det om rökt lax, två glas vin och lite extra god ost på fredagen, samt Coca Cola Zero. Alla varnar för lightdrycker. Men jag bryr mig inte. Älskar Coca och kommer dricka det så länge jag kan. Det är en medveten risk och jag bedömer den som relativt liten jämfört med öl och sockerläsk.

Så nu är jag igång igen. 1,5 kg på tre dygn och jag börjar redan vänja mig vid hungerkänslorna. Hungrig är man även om man äter mellanmål. Dom som säger man kan gå ner i vikt utan att vara hungrig ljuger.


Mitt mål är två kilo i veckan och det blir nog inga problem.

Inga kommentarer: