1 maj 2020

Vem?

Smålänning och skryt går inte ihop riktigt men nu gör jag ett undantag eftersom Stranda hembygdsförening har synpunkter på mig och vill ta ifrån mig nyckeln till gården.

Vem var det som drog överfulla hus på föredragen under nästan 10 år utan att få en enda blomma utom vid sista föredraget? Andra föredrag fyllde ca 25% av salen.

Vem sa lärarna att de ville ha som guide när de skulle komma dit med skolklasser?

Vem gav föreningen ett gott rykte för överdrivet god service? Vem besökte alla kommunens äldreboenden varje år så att de äldre fick uppleva det gamla Mönsterås en gång till?

Vem scannade ett antal tusen bilder från arkivet och gjorde dem tillgängliga för en bredare allmänhet?

Vem såg till att viktiga arkivdokument flyttade från tvättmedelskartonger till arkivbeständiga?  

Kan stanna där. Kan bara säga att jag kommer att hämta ett antal ex av den bok jag skrev för hembygdsföreningen om de hus som de förvaltar. Mycket skrev spå fritiden, så jag  har moralisk rätt att ta hand om ett antal ex och göra vad jag vill med dem, exempelvis sälja billigt.

Bye!

3 kommentarer:

Pi sa...

Så otroligt tråkigt att du blir behandlad så efter alla år. Jag har hört flera berätta om det fantastiska arbete du lagt ner på föreningen. Det är deras förlust och det troliga är väl att allt bara kommer dö ut. Historia måste ju förvaltas och berättas för att leva vidare, det gör du bäst av alla.

Bert sa...

Tja, vad hade du förväntat dig, du är ändå uppvuxen i jantehålan Mönsterås!
Märkligt är ändå att du säger dig "älska" Mönsterås och inte vill annat än att fortsätta ditt liv här - ja, du bidar väl din tid och väntar på ett lämpligt tillfälle att agera utifrån en plan värdigt en Deckarförfattare!

Jonny sa...

Tack Pi!

Bert: Har ju vuxit upp här och då får man väl känslomässiga band. Sedan har så gott som alla som jag mötte i jobbet på skolor, äldreboenden, föreläsningar etc varit väldigt trevliga.