2 oktober 2021

Ny artikel: "Rätt nu skola wi talas weedh". Dråpet på Ålems krog den 12 februari 1664

Jag har skrivit en ny artikel om något som utspelade sig i Ålems socken på 1600-talet. Klicka på denna länk så kommer du dit.

Idag har det varit marknadsdag. När jag var barn utspelade sig denna begivenhet på torget. Det var en av årets roligaste dagar. Ja, det började redan på fredagskvällen på den tiden. Man hade sparat lite pengar enkom för denna dag. Det var ärtrör och stinkbomber, lek och bus. Numera är det betydligt mer avslaget och man tvingas trängas på Storgatan. Köpmännen kanske föredrar att ha det så, men jag saknar torgmarknaden. Hur som helst mötte jag många glada människor och en som bara blängde. Det fick mig osökt att tänka på den där sången "sudda, sudda, sudda, sudda bort din sura min..." En del skulle behöva slappna av lite.

Köpte Boel Werners bok på marknaden. Den ska visst handla om hennes barndom i Värlebo. I någon mån i alla fall. Ska bli rolig att läsa. Och så fyndade jag två almanackor på Shalom.






Avslutar med första låten där Mellencamp och Springsteen samarbetar. Gubbrock, ja visst, men gubbrock när den är som bäst.



Inga kommentarer: