26 november 2021

Vårt Oknö

Fredagen kom med snö. Hoppas den redan är borta. Det får gärna komma snö till jul, men i övrigt kan jag vara utan. Men visst, lite snö för barnens skull får man tolerera.

Igår höll jag ett nyskrivet föredrag om Oknö på SPF. Det gick hyfsat, men det känns lite för långt och ostrukturerat än. Lyckades få migrän någon timme innan allt började också, men jag blir aldrig sängliggande. 

SPF är ett trevligt sammanhang med genuint intresserade människor och bra tekniska förutsättningar för föredrag.



Oknö är ett känsligt ämne. Ett minfält. En del vill förtränga hur illa det ser ut vid de flesta av de gamla badplatserna nu för tiden. Och så detta med tomter och strandpromenaden. Jag skulle inte våga hålla ett Oknö-föredrag för bara Oknö-folk. Det skulle nog sluta med slagsmål. I alla fall om jag skulle säga att de nya villorna där ute är smaklösa och att naturen där tillhör oss alla. Fast bra att man ändå har iordningställt ett par badplatser. Men visst kan jag sakna tiden då man kunde åka ut till Oknö en mörk kväll med bara stjärnorna som belysning. Det var magiskt.

Ekelunds gjorde reklam för Opel ute på Oknö.

Oknö

Nu blir det nog inga föredrag förrän nästa år. Ska fokusera på böckerna. Näst nästa deckare ska utspela sig på Oknö. Den handlar om vindkraftverk.

Missa inte artikeln om Plebb i dagens OT.

Nähä, ett glas rött, ny musik och hockey. Trevlig helg!







Inga kommentarer: