8 april 2022

Dagen demokratin dog

Läste att det finns män som är ”incel”. Det innebär att de i princip hatar kvinnor eftersom ingen vill ha dem. I alla fall har de fått för sig det. Det var ingen som ville ha mig när jag var yngre. Inte blev jag bitter för det. De flesta kvinnor ville förstås ha män som erbjöd något helt annat än samtal om de senaste fynden i släktforskarrummet eller Lars-Olof Larssons senaste historiebok. Ska man generalisera, vilket kan vara roligt ibland, så valde tjejerna/kvinnorna mellan två sorters män. 1. Muskulösa lite småfarliga typer med bil. Det lockade tydligen. Idag har de i regel enorma magar på grund av på tok för många öl. Inte så häftigt längre. 2. Om inte den sorten dög så lockade alltid de välartade med trygg ekonomi och svenssonliv. Drömprinsidealet som gav trygghet. Villa, två ungar, fina semestrar. De är i regel gifta än eftersom de fick vad de ville. Låt vara att en del förkvävs under vådlig tristess. Men inte blev man incel för detta. Det var bara att gilla läget och hitta sin egen väg.

För ett par veckor sedan var jag på Munken och såg evelyne. Mycket bra spelning. De äger scenen numera. Bra stämning var det också. Satte mig ensam vid ett bord och det dröjde inte länge förrän jag var i samspråk med några sportentusiaster. Det är ytterst sällan som det blir bråk på den typen av arrangemang i vår bygd.

Min kommande lokalhistoriska årsbok börjar ta form. Jag har fler artiklar än vad som får plats, så det ska bli en spännande utmaning att göra urvalet. Det ska bli en bra balans mellan olika tider och teman och platser, mellan skeenden, händelser och historiska gestalter från olika samhällsgrupper. Funderar också på en lämplig titel och en bra utformning. Om jag inte har sagt det så får alltså även Ålem och Fliseryd vara med, utöver Mönsterås.

Nu tar jag helg! Van Morrison har inte släppt något bra sedan 1997 och mästerverken kom ännu tidigare. Därför är det roligt att hans nya singel faktiskt är riktigt bra. Visst, den har kanske ingen energi, men jag älskar hans lakoniska upprepande av I´m pretending tillsammans med den totalt ohippa och enkla instrumentaliseringen. Sedan Attentats nya punklåt - Dagen demokratin dog.





Inga kommentarer: