17 september 2022

Nyfikenhet på ny kunskap

Min familj har haft det tufft under många år eftersom Mönsterås kommun inte har stöttat oss i vår kamp för vår dotters rätt till stöd. Tvärtom har vi blivit motarbetade av såväl skola som sociala myndigheter. Nu är hon myndig och har trots allt detta börjat forma sig ett eget liv, begåvad som hon är.

Tillvaron har lugnat sig. Kanske är det därför man nu känner hur trött man egentligen är. Totalt utmattad med låggradig depression. På något sjukt sätt har allt motstånd hållit en vid liv. Man har tvingats vara fokuserad. En annan aspekt som gett livsgnista är nyfikenheten och viljan att alltid lära sig något nytt. Att forska och läsa.

Det som kanske stör mig mest i vår tid är alla dessa konspirationsteorier som man på fullt allvar försöker göra om till fakta under täckmantlar att de tänker självständigt. Ja hjälp, nog tänker de självständigt. Men det gör det inte mer sant.

Konspirationsteoriernas herravälde har också skapat ett förakt för vetenskap och akademisk forskning. Det gäller emellertid att hålla en rak kurs och stå fast

Nedan ser vi nazisten Franz Schönhuber ihop med antisemiten Björn Söder på Sverigedemokraternas möte 1998 då Åkesson hade hamnat i toppkretsen av partiet.Inga kommentarer: