15 september 2022

Skäms!

Det nya politiskt korrekta är att man in absurdum ska "visa respekt" för allt och alla, oavsett hur bisarra idéer eller förslag som avses. Vad är det för tokerier. Det finns givetvis ingen som helst anledning att visa respekt för fascistpartier eller partier som legitimerar dem. Jag respekterar inte valresultatet, jag accepterar det. Mellan respekt och acceptans är det en stor skillnad bortom nyanser. Den dagen SD hamnar i en regering eller får igenom uppenbart odemokratiska förslag så kan jag lova att även acceptansen är borta. Då når galenskapen en helt ny nivå som kräver andra svar. Det är illa nog som det har blivit. Alla som har röstat på det fascistiska partiet eller som legitimerar det ska skämmas. Skämmas riktigt ordentligt och få röda kinder. Ni är en skam för Sverige och ett hån mot alla som drabbats av 1900-talets fascistiska och nazistiska historia. 

"SD är inte fascistiskt", kanske någon invänder. Jo då. Det är inte så svårt att definiera fascism, sedan jämför man bara dessa parametrar med SD:s idéprogram.

Många borgerliga tror att människor som uttrycker sig som jag har gjort de senaste dagarna bara är bittra och dåliga förlorare som bara uttrycker oss i tillfällig affekt. Inte alls. Jag har tänkt igenom det här noga. Varje ord och tanke jag skriver är djupt förankrat i min tankevärld. Det är på allvar nu och det kommer med all önskvärd tydlighet att visa sig

Moderaterna gör sitt näst sämsta val på 24 år. Liberalerna verkar göra sitt sämsta val sedan kvinnlig rösträtt infördes. KD gör sitt tredje sämsta val på 9 val sedan 1991. Ja, Sverige röstade för en förändring. Vi vill tydligen inte ha er. Enda anledningen till att de kan bilda regering är att de låter ett fascistiskt parti få inflytande. Skäms! Åter igen - skäms!

Det finns en tendens i diskussionen att man underskattar SD-väljares förmåga att fatta egna och genomtänkta beslut. Precis som om de röstar på SD bara för att de är alllmänt missnöjda med saker och ting. Men de har förstås ett lika stort ansvar och förmåga som alla andra. Därför ska man inte ursäkta deras val. De har själva valt att rösta på ett fascistiskt parti. Finns inget att skylla på. De ska ta ansvar för det valet och de som säger vad de röstat på får förstås stå där med skammen vare sig de känner den eller inte. Att det är fascistiskt är lätt att se. Utgår man ifrån definitionen av fascism och sedan stämmer av parametrarna med SD:s partiprogram och viljeyttringar på olika nivåer, så råder det ingen tvekan. I andra länder kallar så gott som alla medier SD för ett högerextremt nationalistiskt parti som grundades av nazister. Bara svensk media har en perverterad respektfull ton.

Annie Lööf avgår. Inte för att jag har tyckt om henne särskilt mycket, men hon höll en tydlig linje mot såväl fascism som kommunism. Jag är tämligen övertygad om att C nu kommer att styra över till höger precis som L gjort. Många centerpartister på landsbygden är nämligen inte alls liberala utan ärkekonservativa. De ogillar sossar mer än vad de ogillar fascister. Borgerlighetens sista ryggrad kommer med all sannolikhet att knäckas. Annie Lööf kommer i historieskrivningen att beskrivas som en av de sista borgerliga partiledarna som med ryggrad stod fast vid sin grundideologi, trots hån och mordhot.

Inga kommentarer: