21 oktober 2022

Fredagskollen

Även om jag i stort trivs med hösten, så är veckorna en aning långdragna. Saknar dock inte arbete. Det är en bok och några föredrag på gång som kräver sitt.

Först ut är ett föredrag i Nabben den 27 oktober, vilket kunde läsas i senaste Kommunkollen (se nedan). En familjs dramatiska historia sätts in i sitt sammanhang.

Sedan blir det ett offentligt föredrag på Mönsterås Bibliotek om Kronobäcks moderna historia den 15 november kl 19.00. Senare i år blir det ett par föredrag på Träffpunkterna och därtill boksläpp.

Däremellan håller Ingemar Lönnbom ett föredrag på hembygdsgården om sjöolyckor i vår bygd. Det blir den 8 november. Det är bara ett par veckor sedan som jag efterlyste föredrag på hembygdsgården och denna gång slog önskan in. Lönnbom är en sällsynt bildad och begåvad människa, så missa inte det.

Så mycket mer finns inte att berätta just nu. Jo jag vann en mystisk skiva med Bennys, som inte är upptagen i Discogs som annars brukar ha koll på skivutgivningarna. Konstigt.Ny musik. Det får väl bli två låtar från Pixies nya skiva. De håller verkligen stilen. Sedan Tommy Tokyo som dog i mars i väntan på lungtransplantation, men var färdig med ett dubbelalbum som nu släppts. Mycket fint album.

Inga kommentarer: