23 maj 2024

Kalmarpolisen rånade Mönsterås på poängen

Mönsterås har fått en hejarklack som alltid är på gott humör och hörs.

Mönsterås stod för säsongens bästa insats när man tog emot Kalmarpolisen hemma på IP. Men den trevliga och positiva fotbollen räckte inte till seger. Istället kunde Kalmarpolisen avgöra i sista minuten. Ett rån som genererar en natt i Mönsteråsarresten.

Mönsterås inledde klart bäst i ett rasande tempo och skapade en hel del nästan-lägen som med mariginalerna på rätt sida kunde ha gett utdelning. Kalmarpolisen lyckades i princip bara få till en ribbträff efter en hörna.

Matchen jämnade ut sig en aning, men hemmalaget hade en del perioder där man tryckte på rejält för ett ledningsmål. Och efter 37 minuter fångade Albin Kindberg upp en retur som kunde placeras i mål. 1-0 till Mönsterås var där och då mycket välförtjänt.

Men Kalmarpolisen har en bra balans i sitt lag, är tunga och har mycket erfarenhet. Lite schabbel bakåt och så var det plötsligt 1-1 bara några minuter senare. Snopet förstås efter en i övrigt så fin halvlek.

Andra halvlek blev lite jämnare, även om Mönsterås skapade de klart bästa chanserna och borde ha satt minst ett par bollar till. Men så i sista minuten blir det ånyo lite schabbel i straffområdeet och Kalmarpolisen kan peta in 2-1, vilket också blev slutresultatet.

Vad ska man säga? Kalmarpolisen är serieledare av en anledning, och det beror inte på att man spelar någon sprudlande fotboll. Men det är ett sjukt balanserat lag med erfarenhet och tyngd. Mönsterås spelar riktigt trevlig fotboll och förtjänar att få med sig mer, men ibland schabblar man lite och det straffar sig mot lag som Kalmarpolisen.

Likväl var Kalmarpolisens seger ett rån. Vad sägs om en natt i Mönsteråsarresten innan hemtransport.

Närmare 220 hade sökt sig till IP ikväll.