9 november 2008

Stäng av Kvarngatan

Föräldrar som bor på Kvarngatan i Mönsterås vill göra vägen säkrare. Helst verkar de vilja stänga av gatan helt eller göra den enkelriktad. Det finns också ett antal andra förslag. De menar att bilar genar och kör för fort, varvid barnens liv riskeras.

Denna blogg har redan tidigare tagit upp trafikkaoset i Mönsterås, så nog kan jag ha förståelse för de som bor på Kvarngatan. Nu är dock inte frågan enbart något för de boende, utan för alla som nyttjar vägen. Det är så att säga inte bara "deras" väg. Därför kan man inte bara hur som helst stänga av en gata. Men i det här fallet kan jag inte se att gatan har något allmänintresse. Det finns ju flera stora vägar runt omkring.

När det är sagt, så måste en annan sak understrykas. Det är föräldrarnas ansvar att hålla ordning på sina barn så att de inte ger sig ut på vägen. Vägen är ingen lekplats eller cykelskola. Det skall också sägas. Men va katten…kom igen nu Mönsterås Kommun. Stäng vägstumpen! Och när ni ändå håller på kan ni väl stänga min gata också.

Inga kommentarer: