26 mars 2009

S säger sig vilja satsa på kommunens F-6 skolor

Enligt artiklar i dagens Barometern/OT och Östran så vill Socialdemokraterna i Mönsterås satsa på kommunens F-6 skolor och lyfter fram en bra skola som en faktor för att öka kommunens attraktionskraft och befolkning. Länets bästa skolor både pedagogiskt och lokalmässigt är målet.

Tänk att jag skulle få berömma Socialdemokraterna! Det kunde väl ingen tro! Det är ju exakt det förslag jag lyft fram i olika forum de senaste veckorna (artikel I, artikel II) Läser månne Socialdemokraterna min blogg? Jag börjar snart tro att det är meningsfullt att blogga.

Vi börjar nu få ett intressant politiskt läge i Mönsterås för första gången på flera decennier. Skolorna kan bli en valfråga, även om Centern vill stressa igenom snabba förändringsbeslut. Vänsterns Tomas Jonsson har redan profilerat sig genom att vilja bevara Krungårdsskolan. Han har också än så länge uttalat sig positivt om att bevara Mölstadskolan som F-6 skola. Nu verkar Socialdemokraterna också ha vaknat och vi får se var de landar så småningom.

Befolkningen i Mönsterås är ju rikskänd för att rösta borgerligt lokalt, men åt vänster på riksnivå. Om S och V sköter skolfrågorna bra så skulle det inte förvåna mig om det blir tvärtom i nästa val. Det är i alla fall något att överväga.

1 kommentar:

Uno sa...

Länge leve Mönsterås och Oknö. Och Ödängla! Jo, jag har rätterna i Påskallavik, några kilometer norr om Emån. Hur är det med skolbiblioteken? Där har du knäckfrågan för en bra skola, där lär sig ungar att söka och finna och precessa information för livet. Kolla upp dem du som finns på plats, ifrån Götet blir det bara via webben.