29 april 2009

Mönsterås 4 - Påryd 0 - Säsongens första seger efter ojämnt spel

Sammy Sereke kom från ingenstans och lyfte Mönsterås i andra halvlek.

Mönsterås chockstartade
Som jag skrev tidigare idag hade jag på känn att GIF skulle ta sin första seger ikväll. Mönsterås chockade Påryd genom att göra två mål inom loppet av 15 minuter. Det var nr 9, Niki Audyli, som tillsammans med Anton Agebjörn satte igång ett snabbt och bra passningsspel. Det resulterade i att Agebjörn gjorde 1-0 efter tio minuter. Nr 11, Daniel Wesslund, hade också några bra chanser, men det ville sig inte i avslutningarna. 2-0 kom efter 15 minuter och det var den snabbfotade Niki som höll sig framme. Kort därefter fick Wesslund på ett mycket fint skott som målvakten räddade. Så långt hade det varit en kraftig GIF-dominans.

Bra försvarsspel när Påryd tog över
Påryd flyttade sedan upp spelet, samtidigt som GIF fick för långt mellan lagdelarna och slutade jobba med passningsspelet. Efter 23 minuter fick Påryd straff som dock Mönsterås målvakt räddade fenomenalt. Påryd fortsatte jaga reducering och tog över mittfältet, men Mönsterås försvarade sig mycket bra. Hela försvaret gjorde en mycket gedigen insats. Jag tror dock inte att någon hade protesterat om Påryd hade haft ett mål efter första halvlek.

Sammy Sereke lyfte Mönsterås igen
I andra halvlek spelade Mönsterås upp sig och Agebjörn började få bollar igen, vilket han måste få för att inte bli osynlig. Mönsterås hade nu bytt in Sammy Sereke som lyfte spelet rejält på högerkanten. (Var kom han ifrån? Han står inte med i spelartruppen) Samtidigt rullade Påryd på ganska bra och hade inte gett upp. Fast när Mönsterås väl tog sig över mittfältet blev det farligt. I den 25:e minuten tog Niki bollen i Påryds straffområdet och passade till Wesslund, men Påryds målvakt gjorde en fantomräddning . Minuten senare kom Sammy Sereke fri och gjorde säkert 3-0 via stolpens insida. Efter detta gick luften ur Påryd och Mönsterås spelade så tekniskt och duktigt som man kan. Sereke och Agebjörn samarbetade utmärkt och i 40:e minuten gjorde Agebjörn sitt andra mål för kvällen efter ett fint samspel.

Fortsätt spela nr 11 Wesslund och vinn mittfältet
4-0 till Mönsterås var något i överkant om man ser till spelet som helhet, men i underkant om man ser till chanserna. Roligast var att laget emellanåt visade att man kan spela fin fotboll. Men däremellan var laget bitvis hårt tillbakapressat. Om GIF lyckas hålla ihop lagdelarna bättre och vinna mittfältet lär man vinna fler matcher. Jag tycker uppriktigt synd om nr 11, Wesslund, som får väldigt många chanser, men inte får in bollen. Måtte tränaren fortsätta ge honom chansen, för det måste ju lossna med målskyttet någon gång.

Större publik nästa gång?!
Inte ett ord om domaren. Det beror på att han var bra. Men publiken? Ca 60 frusna själar hade hittat dit varav ett tiotal Pårydare. Kom igen nu Mönsteråsare! Det här unga laget behöver vårt stöd! De är riktigt roliga att se på.