24 maj 2009

Ikväll besegras Rockneby och målskyttet lossnar

Rockneby gästar
Efter att i förra matchen ha besegrat topplaget Hossmo på bortaplan med bra spel, infinner sig onekligen vissa förväntningar när det imorgon, måndag, är dags för bottengänget Rockneby att gästa Idrottsparken.

Rockneby har inte imponerat
Visserligen vann Rockneby sin senaste match, men det var mot Stjärnan som uppenbarligen inte är i slag just nu. Tre av Rocknebys förluster har dock kommit mot tabellens tre topplag, så det finns ju en risk att laget spelar upp sig mot andra lag. Mönsterås blir ett bra test. Om Mönsterås kan få igång sitt snabba tekniska spel så bör dock Rockneby besegras. Rocknebys försvarsspel har inte imponerat.

Olyckligt speluppehåll men fint väder
Som jag ser det blev det ett olyckligt långt speluppehåll efter Hossmosegern. När spelet fungerar bör nästa match komma ganska snabbt. Men SMHI har lovat fint väder, en faktor som fotbollsanalytiker inte verkar räkna med, men som jag tror gynnar spelande lag som Mönsterås.

Tre viktiga matcher väntar
För GoIF väntar tre matcher mot lag som just nu ligger bakom i tabellen. Tre vinster där och Mönsterås är på säker mark och kanske rent av flåsar topplagen i nacken. Första segern tas imorgon mot Rockneby. Jag har en känsla av att målskyttet kan lossna då.

Inga kommentarer: