22 juni 2009

Konstig Mönsteråsförlust mot Mörbylånga (OBS tillägg idag den 23/6)

Förlust
Enligt information från Mörbylånga förlorade Mönsterås kvällens match med 1-4. Det var ju lite chockerande måste jag tillstå. Jag hade tippat Mönsteråsseger. Men jag borde ha begripit vartåt det lutade efter min hemska stryktipsomgång. Visserligen skrev jag att Mörbylångas alla förluster är svåra att förstå och att laget verkar ha haft stolparna och ribban emot sig tidigare under säsongen. Men detta kunde jag aldrig tro.

Sviter bröts
Mörbylånga bröt härmed sin svit på sex förlustmatcher, och Mönsterås bröt sin svit på fem vinster. Surt, men någon gång bryts förstås en trend. Många obesvarade frågor infinner sig: spelade Mönsterås med bästa laget? Hade Mörbylångas nyförvärv hunnit ansluta till laget? Hur kunde Mörbylånga klara av Mönsterås snabba omställningsspel?

Aldrig bra med förluster. Nu skall Ljungbyholm besegras!
Förlusten påverkar inte tabelläget för Mönsterås just nu, men en förlust är aldrig bra för självförtroende och humör. Nå, nu vänder serien och innan sommarvilan skall Ljungbyholm mötas. Efter det orättvisa oavgjorda resultatet tidigare i våras är det förstås bara seger som gäller.

Tillägg 23/6: Enligt matchreferat på Mörbylångas hemsida så blev Mönsterås utspelade i andra halvlek och hängde inte med. Det kunde enligt referatet ha blivit 3-4 mål till. Illa, illa. Mot Tvärskog spelade Mönsterås propagandafotboll med taktisk finess och försvarsspel på topp. Igår verkar man ha klappat ihop totalt i andra. Nu ska vi komma ihåg att Mönsterås i stort sett har ett lag i gränslandet mellan pojk- och ungdomslag på planen. Självklart kan det då bli oförutsägbara svackor. En annan notering från Mörbylångamatchen är att Mörbylånga verkade vinna luftduellerna i Mönsterås straffområde. Om Mönsterås spelar som mot Tvärskog och stressar på ett tidigt stadium så uppstår inte det problemet. Men kanske bör Mönsterås på sikt försöka få fram ett par större backar att laborera med mot vissa lag som medvetet bygger sin spelstil på att hoppa högst i straffområdet. Om jag hade varit 20 år yngre så hade ni ju alltid kunna ställa mig där nere. Jag hade inte släppt en djävul över bron...förlåt inom skotthåll. Å andra sidan hade målvakten fått rädda många straffar.

Inga kommentarer: