24 juni 2009

Mönsterås Bostäder struntar i barnens säkerhet (tillägg 1/7)


Dottern ger sig iväg på sin sparkcykel på en väg där hon borde få känna sig trygg. Ingen bil i sikte just nu, men när som helst kan det dyka upp en i racerfart.

Mönsterås har egna trafiklagar
Att Mönsterås har alldeles egna trafiklagar torde väl inte ha undgått någon. Skyltar som anger hastighetsbegränsning eller parkeringsförbud är stumma prydnadsfläckar för den genomsnittlige Mönsteråsbon. Under sommaren kommer jag att ta med mig kameran på varenda liten runda för att kunna dokumentera bedrövelsen.

Folk kör racerfort på cykelvägarna
Precis där vi bor har vi problem med bilar som kör för fort på de små cykel- och gångvägarna framför radhusen. Man får ju köra ner långsamt och lyfta ut tunga saker etc. Det har jag inga synpunkter på. Men en del gasar på och vissa använder cykelvägarna som genväg till Parkgatan.

Många barn rör sig i området. Bara i vår huslänga bor tre barnfamiljer. Och även om vi föräldrar lär dem att vara försiktiga, så har de ju rätt att gå och cykla på småvägarna. Det skulle vara deras fredade område. Som läget är idag är risken för olyckor dock stor.

Konkreta förslag
Jag har vid två tillfällen påtalat detta för Mönsterås Bostäder och föreslagit konkreta åtgärder. Man skulle kunna sätta upp bommar som bara kan öppnas av de boende. Man kan sätta upp farthinder. Man kan sätta upp skyltar med lekande barn etc.

Mönsterås Bostäder svarar inte och gör inget
Mönsterås Bostäder har inte ens svarat på mina mejl som jag skickade för ett år sedan, respektive en månad sedan. Det är ynkligt att bostadsbolaget inte ens orkar lyfta ett lillfinger för att förbättra säkerheten i sina områden. Lägg därtill att man har tagit bort en del lekplatser. Då ska man inte beklaga sig om barnfamiljerna försvinner. Området har dessutom ett väldigt högt hyresläge, varför vi även av det skälet kan förvänta oss att få säkerhet för pengarna.
Tillägg 1/7
Igår fick jag svar från Mönsterås Bostäders VD som läst min bloggartikel, men ej fått något mejl. Mitt mejl skickades dock till informationen för vidare leverans, så att säga. I det utförliga svaret argumenterar han emot mina förslag om hinder, skylt eller bom. Möjligen kan det bli en annan lösning. Hans huvudalternativ är att man skall anmäla bilisterna. Problemet är att man sällan hinner se bilnumren eftersom man oftast ser bilarna susa förbi från köksfönstret.

Inga kommentarer: