2 juni 2009

Röd Volvo Kombi på vansinnesfärd i Mönsterås

Killen höll på att köra på mig
Även en tisdagkväll lever man farligt i Mönsterås. Jag gick på parkeringen där jag bor och hör en bil komma i rasande fart på raksträckan vid Mölstadskolan. I kurvan vid Kyrkogårdsgatan dyker det plötsligt upp en röd Volvo kombi som nästan ser ut att välta av farten. Bilen kommer över på fel sida och är bara någon meter ifrån mig innan föraren lyckas få kontroll på bilen och gasar på ännu mer bort till korsningen vid Storgatan. Bakom ratten satt en ung kille med keps.

Registreringsnumret
Sådant händer varje dag i Mönsterås, men den här gången lyckades jag fånga registreringsnumret - POT 467. En liten koll med bilregistret visade att det knappast var ägarinnan eller hennes man som körde bilen. Var det måhända den unge killen på 22 år med samma efternamn och adress som ägaren? Eller någon annan i ungefär samma ålder? Det blir förstås svårt att bevisa vem ägarna hade lånat ut bilen till.

Barn i området
Det som gör mig så arg är att det ofta rör sig barn i området, inte minst där i gränslandet mellan parkeringen och vägen. Vad som helst hade kunnat hända, och jag är själv skakad över att ha sett en röd Volvo Kombi komma rakt emot mig i mycket hög hastighet.

2 kommentarer:

Tiagirl sa...

Ja den killen är livsfarlig...fast han körde så som han gjorde enl artikeln http://www.barometern.se/nyheter/monsteras/olycka-vid-eman---foraren-misstanks-vara-paverkad(1372852).gm så är han väl en sådan som kommer gå fri. Tyvärr.

Jonny sa...

Oj, så det var samma bil. Ja, det borde jag ju ha fattat när jag läste artikeln i OT. Tack för din kommentar. Jag meddelade ju polisen den 2 juni vad som hänt mig, men de gjorde väl inget åt saken.